Search

Παρουσίασε πλάνο, Δ.Σ. και προπονητικό τιμ για τη νέα σεζόν ο ΟΕΓΑ (video)

Συνέντευξη Τύπου με σκοπό την παρουσίαση του πλάνου – προγραμματισμού της νέας αγωνιστικής χρονιάς, αλλά και τους ανθρώπους που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο και το προπονητικό τιμ παραχώρησε ο Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης.

Παρακολουθήστε όσα ειπώθηκαν:

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον ΟΕΓΑ:

1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

1.1 Ποιος είναι ο Ο.Ε.Γ.Α.

Ο Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης (Ο.Ε.Γ.Α.) ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2013 και αποτελεί τη συνέχεια ενός ιστορικού συλλόγου, του Αθλητικού Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης (Α.Ο.Ε.Γ.Α.)*, που ιδρύθηκε το 1980.

Με την αρωγή πολλών συνανθρώπων μας και κάποιων τοπικών φορέων, κυρίως όμως μέσω της προσπάθειας που καταβάλουμε στο οργανωτικό και λειτουργικό τομέα, καταφέρνουμε να εξελίσσουμε και να μεταμορφώνουμε το σύλλογο, χρόνο με το χρόνο, σε ένα αξιοζήλευτο σύνολο.

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Α.Ο.Ε.Γ.Α. παρακαλούμε να απευθυνθείτε στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

1.2 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συνεδριάζει σε τακτική βάση. Τα μέλη του συλλόγου τα οποία εξελέγησαν κατόπιν εκλογών στις 13/12/2013 απαρτίζονται από τους:

1. ΖΥΓΕΡΙΔΟΥ ΡΑΛΛΟΥ: Πρόεδρο

2. ΛΑΜΨΑΚΙΑΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ: Αντιπρόεδρο

3.ΚΕΣΟΥΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: ΤΑΜΙΑΣ

4. ΤΖΟΥΜΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

5. ΜΠΑΜΠΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ

6. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: ΕΦΟΡΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

7. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ: ΜΕΛΟΣ

8. ΠΑΠΑΜΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: ΜΕΛΟΣ

9. ΚΙΟΥΠΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ: ΜΕΛΟΣ

1.3 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Το προπονητικό προσωπικό αποτελεί τη ψυχή του συλλόγου μας με κύριο εκφραστή της τον επί 27 χρόνια προπονητή και σημερινό τεχνικό υπεύθυνο του συλλόγου μας Δημήτρη Μπαξεβανίδη.

Συγκεκριμένα, η προπονητική ομάδα του συλλόγου απαρτίζεται από τους:

  • Δημήτρη Μπαξεβανίδη: Τεχνικός Υπεύθυνος, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής ενόργανης γυμναστικής και Διεθνής Κριτής

  • ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΑΝΤΕΖΟΒΑ: ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ.

  • ΝΙΓΔΕΛΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ:ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΓΟΡΙΩΝ

  • ΜΑΝΩΛΙΚΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ: Βοηθός προπονητή ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Πρώην αθλήτρια του ΑΟΕΓΑ στις κατηγορίες των παγκορασίδων/κορασίδων και πανελληνιονίκης της Ακροβατικής Γυμναστικής

  • ΠΑΣΑΛΙΔΟΥ ΔΩΡΑ: Πρώην αθλήτρια του ΑΟΕΓΑ στις κατηγορίες των παγκορασίδων/κορασίδων με σημαντικές διακρίσειςκαι υπεύθυνη στα τμήματα της μάζας των κοριτσιών του συλλόγου.

  • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Πρώην αθλητής του ΑΟΕΓΑ στις κατηγορίες παμπάιδων-παίδων. Βοηθός προπονητή και υπεύθυνος μάζας αγοριιών.

.ΔΕΒΕΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ:Βοηθός προπονητή κοριτσιών, πρώην αθλήτρια του ΑΟΕΓΑ ενόργανης γυμναστικής

2. ΟΡΑΜΑ-ΣΤΟΧΟΙ

Με την έναρξη της φετινής αθλητικής σεζόν, θέσαμε ως βασικό στόχο τη περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμιση του συλλόγου μας συμμετέχοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Επιπλέον, βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα μας βοηθήσουν ώστε να καταστήσουμε το σύλλογό μας περιφερειακή δύναμη στο συγκεκριμένο χώρο.

Χτίζουμε ισχυρές αθλητικές βάσεις τόσο μέσω των μικρών παιδιών που εισρέουν στα τμήματα της μάζας, όσο και στα αγωνιστικά τμήματα προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων .

, λόγω και της καίριας γεωγραφικής θέσης της Αλεξανδρούπολης, στόχος μας είναι να καταστήσουμε την ύπαρξη ενός τέτοιου κέντρου σε πόλο έλξης για τον αθλητικό τουρισμό (εσωτερικό – εξωτερικό) επιφέροντας, εκτός των άλλων, και οικονομική ενίσχυση στις τοπικές επιχειρήσεις.

Εν τέλει, το Σπίτι της Γυμναστικής για μας ενέχει ισχυρό επενδυτικό δυναμικό στην κατεύθυνση της γενικότερης αναβάθμισης του ΤΟΠΟΥ μας σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

3. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα, τα έσοδα του συλλόγου είναι οι μηνιαίες οικονομικές ενισχύσεις των γονέων που όμως δεν επαρκούν για τις ανάγκες του.

Αναγκαζόμαστε παρά τις οικονομικές δυσκολίες που ταλαιπωρούν την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, να ζητάμε την βοήθειά τους για να επιβιώσουμε και για να μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

Αναλάβαμε, έναν σύλλογο, σχεδόν διαλυμένο, με 50 παιδάκια και αυτήν την στιγμή αριθμούμε 150 παιδάκια. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλα διότι ο χώρος που φιλοξενείται ο σύλλογος δεν επαρκεί για τις ανάγκες και το επίπεδο δουλειάς των παιδιών μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας όπως μπορούν, είτε μέσω χορηγιών αναφορικά με την επίσημη ένδυση αποστολής των αθλητών μας, είτε μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων για τη διεκδίκηση του παλιού κολυμβητηρίου και τη δημιουργία της δικής μας αθλητικής στέγης.

Ο αθλητισμός είναι κομμάτι του πολιτισμού μας που μαζί με την παιδεία αποτελούν την βάση ενός Έθνους. Η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά, σε τομείς που αναδεικνύουν το μέλλον των παιδιών μας είναι καθήκον όλων μας.

Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα www.oega.gr και στο Facebook οεγα αθλητική ομάδα, για την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα δρώμενα του συλλόγου.

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, μαθαίνοντας από τις εμπειρίες που αποκομίζουμε από τον συγκεκριμένο χώρο.

Ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια που μας παρέχεται κάθε χρόνο. Οι πράξεις και τα αποτελέσματα μας είναι η πιο καθαρή απάντηση μας, στην αξιέπαινη χειρονομία σας. Επίσης ευχαριστούμε του Ολυμπιονίκες Ελευθέριο Πετρούνια και Βασιλική Μιλούση για την βοήθειά τους, στο να εγχωρίσουν τα πνευματικά δικαιώματα σε φωτογραφίες τους, που θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση των ημερολογίων μας.

Για προβληματισμούς, απορίες, ελέγχους είμαστε στη διάθεσή σας.

– ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ

Ιδιαίτερο γνώρισμα της Ενόργανης Γυμναστικής είναι ότι ταυτόχρονα λογίζεται ως ομαδικό και ατομικό άθλημα. Κοντά μας σήμερα έχουμε τους αθλητές που ξεχώρισαν σε ατομικό επίπεδο την προηγούμενη αθλητική χρονιά.

Στην κατηγορία Δ1 Παγκορασίδων η Λαμψακιανού Μαρίνα κατέλαβε την 3η θέση στο Δίζυγο στο 15ο Διεθνές Γυμναστικό Τουρνουά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Στην αντίστοιχη κατηγορία Παμπαίδων ο Παρθένος Πααναγιώτης κατέλαβε την 3η θέση στους Κρίκους και την 3η θέση στο Μονόζυγο στο 15ο Διεθνές Γυμναστικό Τουρνουά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Στην Α’ Φάση Ενόργανης Γυμναστικής Δ’ Κατηγορίας Β’ Περιφέρειας την 3η θέση στο Άλμα και στην Τελική Φάση Δ’ Κατηγορίας Β’ Περιφέρειας την 1η θέση στο Άλμα και την 3η θέση στους Κρίκους.

Στη Δ2 Κατηγορία η Τσατσάκη Σοφία κατέλαβε την 7η θέση στο σύνθετο ατομικό Γυναικών,

Και στην ίδια κατηγορία ο Μπαχτσαβάνης Δημήτρης κατέκτησε την 2η θέση στους Κρίκους στο 15ο Διεθνές Γυμναστικό Τουρνουά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας και την 3η θέση στους Κρίκους στην Τελική Φάση Ενόργανης Γυμναστικής Β’ Περιφέρειας.

Στη Γ’ Κατηγορία, η Παππού Ελπίδα κατέκτησε την 18η θέση στο σύνθετο ατομικό στην Α΄Φάση Ενόργανης Γυμναστικής Β’ Περιφέρειας και την 22η θέση στο σύνθετο ατομικό κορασίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Λαύριο Αττικής.

Στη Β’ Κατηγορία, η Κελεσίδη Άννα –Μαρία με 2η θέση στο ‘Εδαφος στο 15ο Διεθνές Γυμναστικό Τουρνουά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας και 3η θέση στο Άλμα στην Α’ Φάση Ενόργανης Γυμναστικής Β’ Περιφέρειας

Η Δαλάκη Θεοδώρα-Μαρίνα 1η θέση στο ‘Αλμα στους Αγώνες Ενόργανης Γυμναστικής Β’ Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.

Και στην Α’Κατηγορία η Κορωνίδου Ελισάβετ, 2η θέση στο Άλμα, 3η θέση στο Έδαφος, 3η θέση στο Σύνθετο Ατομικό στο 15ο Διεθνές Γυμναστικό Τουρνουά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Στην Α’ Φάση ενόργανης Γυμναστικής Β’ Περιφέρειας 3η θέση στο Άλμα και 1η θέση στο Άλμα στο Πανελλήνιο Σχολικό Αγώνα Λυκείων.

Share it