Search

Ορεστιάδα: Αστυνομικός και πρώην αντιδήμαρχος πυροβολούσε έξω από το KΥΤ!

   Αστυνομικός και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ορεστιάδας συνελήφθη γιατί πυροβολούσε στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου στο Βόρειο Έβρο, όπου και υπηρετεί.

   Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αυτοδιοικητικούς και συναδέλφους του αστυνομικούς, δεν συνδέεται με ρατσιστικά ή άλλα κίνητρα που αφορούν τους φιλοξενούμενους στο ΚΥΤ πρόσφυγες και μετανάστες.

   Όπως ανέφεραν στο ethnos.gr πηγές που γνωρίζουν, τα κίνητρα ήταν προσωπικά και σχετίζονται με μια φιλονικία που είχε με συναδέλφους του. Κατά μία εκδοχή, που διερευνάται, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι άσκοποι πυροβολισμοί έγιναν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων απέναντι από το ΚΥΤ του Φυλακίου και αναστάτωσαν τους διαμένοντες, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Ο αστυνομικός, που έχει τον βαθμό του αρχιφύλακα, συνελήφθη από συναδέλφους του, οι οποίοι αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του όπλο. Κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και το πρωί της Παρασκευής παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να κινηθεί και πειθαρχική διαδικασία εναντίον του από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

   Ο συλληφθείς είχε διατελέσει χωρικός αντιδήμαρχος την προηγούμενη τετραετία, ενώ επέστρεψε στα υπηρεσιακά του καθήκοντα μετά τη μη εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις τελευταίες εκλογές.

Πηγή: Χρόνος

Σχετικά Άρθρα

Share it