Search

Δεν σταματά πουθενά η Ξάνθη που κέρδισε στην Ριζούπολη τον “πελάτη” Παναθηναϊκό και ξαναπάτησε κορυφή!

Νέα μεγάλη νίκη για την Ξάνθη, που κατάφερε με γκολ στο 93′ απο τον Φοσέρ να πάρει ακόμη τρεις βαθμούς κερδίζοντας με 1-0 του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Superleague 1.

Οι παίκτες του Κίκο Ραμίρεθ έφτασαν στο 5ο φετινό τους «τρίποντο» που ταυτόχρονα ήταν το τρίτο «διπλό» και πλέον έχουν 15 βαθμούς στον σχετικό πίνακα πατώντας εκ νέου κορυφή. Για 5η διαδοχική σαιζόν η Ξάνθη παίρνει θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας από τους «πράσινους» έχοντας παίξει σε Λεωφόρο, ΟΑΚΑ και Ριζούπολη και πλεόν βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας!

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 12′ το σουτ του Μπουζούκη μπλόκαρε εύκολα ο Άμπαντ και στο 24′ το πλασέ του Ζαχίντ πέρασε άουτ. Στο 32′ το σουτ του Μπουζούκη απέκρουσε ο Άμπαντ με τον Ντίρεσταμ να παραχωρεί κόνρερ και στην εκτέλεσή του η κεφαλιά του Πούγγουρα δεν βρήκε στόχο. Στο 40′ η κεφαλιά του Δώνη από κοντά πέρασε άουτ. Στο 53′ πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη έχασε ο Ντε Αμορίμ που βγήκε σε θέση βολής από την κόντρα επίθεση, αλλά έκανε το άστοχο σουτ, αφού η μπάλα αναπήδησε. Στο 54′ κόρνερ παραχώρησε ο Μαλεζάς που κόντραρε το σουτ του Μακέντα. Στο 62′ άστοχη η κεφαλιά του Κουρμπέλη και δέκα λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Ζαχίντ απέκρουσε όμορφα ο Άμπαντ σε κόρνερ. Στο 89′ νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε η Xanthi FC όταν βγήκε στην κόντρα με πέντε παίκτες, τον Στάρτζεον να κάνει την σέντρα αλλά το πλασέ του Φοσέ δεν βρήκε στόχο από κοντά! Στο 94′ ο Στάρτζεον έδωσε την ασίστ στην κόντρα και ο Φοσέ από κοντά με σουτ έκανε το τελικό 0-1.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) με α’ βοηθό τον Μιχαήλ Καρσιώτη (ΕΠΣ Κορινθίας), β’ βοηθό τον Κωνσταντίνο Κωνστάντιο (ΕΠΣ Ευβοιας), 4ο διαιτητή τον Ευάγγελο Γρατσάνη (ΕΠΣ Τρικάλων), διαιτητή VAR τον Εμμανουήλ Σκουλά (ΕΠΣ Θεσσαλίας) και διαιτητή AVAR τον Βασίλειο Νικολακάκη (ΕΠΣ Ηρακλείου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Κολοβός (46′ Μακέντα), Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (51′ Περέα), Μπουζούκης (81′ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Πούγγουρας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σόσα (78′ Φασίδης), Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Μουλέν (46′ Εντουάρντο), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ, Ρενέλα (59′ Φοσέ).

Share it