Search

Το μύνημα Παναγιωτόπουλου απο την Ξάνθη “Όχι παράνομοι μετανάστες στην Θράκη”!

   Κάτω από ασταμάτητη βροχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η τελευταία μεγάλη εκδήλωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης από την Βουλγάρικη κατοχή με την παρουσία της Αυτού Εξοχότητας Προέδρου της Δημοκρατίας καθηγητού Προκόπη Παυλόπουλου όπου έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους πολίτες της Ξάνθης, ενώ σταμάτησε πολλές φορές στη διάρκεια της πορείας του, προκειμένου να ευχηθεί χρόνια πολλά, να ευχαριστήσει τους πολίτες για τη θερμή υποδοχή και να φωτογραφηθεί με παιδιά που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

   Η παρέλαση των Ευζώνων γέμισε με ρίγη συγκίνησης και αισιοδοξίας ότι φυλάττουν Θερμοπύλες στιβαρά χέρια. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλος. Στον εορτασμό παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου.

   Σύμφωνα με το πρόγραμμα νωρίς το πρωί η φιλαρμονικές του ΔΣΣ και  του δήμου Ξάνθης παιάνισαν τους θούριους  και εμβατήρια στους όμορους δήμους και τις συνοικίες της Ξάνθης. Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία ενώ πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες ηχούσαν από όλες τις ενορίες.

   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφίχθη στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου όπου εψάλλει η επίσημη δοξολογία. Ακολούθως οι πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του τόπου υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο.

   Μετά την λιτή δεξίωση και κάτω από βροχή οδηγήθηκαν όλοι στο ηρώο της πόλης όπου και ετελέστη μνημοσύνη δέηση. Στην συνέχεια ακολούθησε κάτω από βροχή η παρέλαση των σημαιοφόρων των σχολείων της Ξάνθης και η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων με πρώτους τους Εύζωνες, ακολουθούμενοι από μονάδες του ΔΣΣ.

    Με το τέλος της παρέλασης, ο πρόεδρος της δημοκρατίας σε δήλωση του  στην ΕΡΤ έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους «που συνεχίζουν να παραβιάζουν τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, προβάλλοντας προκλητικά αβάσιμες και παράνομες αιτιάσεις»,  προτρέποντάς τους μάλιστα να ζητήσουν μέχρι και συγγνώμη γι’ αυτή τη συνεχιζόμενη στάση τους. Στη δήλωσή του τόνισε ακόμα ότι η επέτειος αυτή «εκπέμπει πάντοτε πολύτιμα και πολυσήμαντα διδάγματα, ιστορικώς αμαχήτως τεκμηριωμένα, ιδίως δε τα εξής: Πρώτον, το δίδαγμα της αυθεντικής ελληνικότητας της Θράκης, της οποίας η αφετηρία χάνεται στα βάθη των αιώνων και την οποίαν ουδόλως αλλοίωσαν οι κατά τ’ ανωτέρω βάρβαρες κατοχές. Δεύτερον, το δίδαγμα ότι εμείς, οι Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας -όπως το πράττουμε άλλωστε για όλα τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια- είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι στο να υπερασπισθούμε, με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, στο διηνεκές και έναντι πάντων, την ελληνικότητα της Θράκης, με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατοίκων της, κατ’ εξοχήν δε με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας».

   Σημείωσε μάλιστα ότι η αναφορά του για το σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας «απευθύνεται πρωτίστως σ’ εκείνους, οι οποίοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την ιστορία και την πραγματικότητα».

     

   Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλος μετά το πέρας της παρέλασης σε δήλωση του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραλλήλισε τον άσχημο καιρό κάτω από τον οποίο διεξήχθη η παρέλαση με τον τότε καιρό της απελευθέρωσης της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό που όμως ο κακός καιρός δεν ανέκοψε την ορμή του. Έκανε αναφορά στην επίτευξη του τότε σκοπού γιατί η Ελλάδα είχε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, ηγεσία και φρόνιμα στον λαό. «Ο στόχος μας είναι να εργαστούμε όσο σκληρά πρέπει για να σταθεί η Ελλάδα όρθια και υπερήφανη. Είναι μία δύσκολη και πολυεπίπεδη προσπάθεια». Συνεχάρη τους συντελεστές της παρέλασης και ιδίως τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.  Ακολούθως συνεχάρη τα χιλιάδες στελέχη που συμμετείχαν στην άσκηση του Περμενίωνα. «Χθες στον Έβρο, είχαμε την δυνατότητα, παρουσία του Πρωθυπουργού, να δούμε σε όλο του το μεγαλείο το αξιόμαχο, την ετοιμότητα και την δυνατότητα τους να πολεμάνε και να επιχειρούν μέσα στην νύχτα με επιτυχία και αποτέλεσμα» για να τονίσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο πυλώνας ισχύος της χώρας και η αποτρεπτική δύναμη που εξασφαλίζει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή και στην Ελλάδα.

   Απαντώντας στην ερώτηση της Xanthitimes.gr αν  θα έχουμε παράνομους μετανάστες στην Θράκη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε. «Εκείνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι δεν θα έρθουν μετανάστες στην Θράκη. Δεν θα έρθουν μετανάστες Μουσουλμάνοι στην Σταυρούπολη, ξέρουμε γιατί και γιατί δεν πρέπει και δεν ήταν καθόλου δύσκολου να πείσω τους συνομιλητές μου και συναρμόδιους μου. Από εκεί και πέρα η έξαρση των μεταναστευτικών ροών δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι αυτοί είναι πρόσφυγες. Μάλλον μετανάστες είναι και αυτή είναι η νέα προσέγγιση της κυβέρνησης στο ζήτημα. Είναι ένα δυσάρεστο δεδομένο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

   Στην δήλωση του ο Θ. Καράογλου αναφέρθηκε στα 550 χρόνια της δουλείας της Ξάνθης όπου πριν 100 χρόνια ο Ελληνικός Στρατός την απελευθέρωσε. Κάνοντας αναφορά στην μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, την παρουσία των Ξανθιωτών παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες όπου καταγράφηκαν μηνύματα αισιοδοξίας, σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. «Είμαστε περήφανοι που είμαστε σήμερα εδώ και γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Ξάνθης».

Share it