Search

Σε κλίμα συγκίνησης η βράβευση Φλίσκα απο την Ξάνθη! Το κλειδί του γηπέδου, το περιβραχιόνιο και το αντίο του αρχηγού!!!

Μεγάλη νίκη της Ξάνθης επί του Βόλου με 3-1 που φέρνει ξανά την “Βασίλισσα της Θράκης” στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω μόνο απο τον Ολυμπιακό, όμως αναμφισβήτητα η στιγμή του αγώνα της Κυριακής δεν είναι ούτε η νίκη ούτε κάποιο απο τα γκολ που σημειώθηκαν

Η στιγμή του αγώνα και ίσως και του μήνα ήταν η τρομερά συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και το standing ovation όλου του γηπέδου στο ημίχρονο του αγώνα όταν ανακοινώθηκε πως ήρθε η στιγμή ο ΑΟΞ να αποχαιρετήσει και επίσημα τον μέχρι πρότινος αρχηγό του Κώστα Φλίσκα.

Ο Καρδιτσιώτης μέσος που πάτησε στην Ξάνθη πρώτη φορά το 2005 από την Αναγέννηση Καρδίτσας κι έκτοτε καθιερώθηκε, αγωνιζόμενος σε όποια θέση χρειάστηκε, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην Ξάνθη. Πέρα από τα αγωνιστικά του προσόντα, το ήθος και ο χαρακτήρας του τον έκαναν βασικό στέλεχος της ομάδας και επί σειρά ετών πρώτο αρχηγό της Ξάνθης. Με την ομάδα της Ξάνθης ο Φλίσκας αγωνίστηκε σε 290 επίσημα παιχνίδια και σε περισσότερα από 20.000 αγωνιστικά λεπτά (20.413). Σκόραρε 2 φορές, είχε 5 ασίστ και τα κορυφαία highights της καριέρας του ήταν ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος το 2015 καθώς και η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ομάδας με το «διπλό» στο Μπέλφαστ επί της Λίνφιλιντ.

Ήδη η ομάδα της Θράκης είχε κάνει γνωστό πως αποσύρει την φανέλα με το νούμερο 21 που φορούσε ο Φλίσκας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς του Καρδιτσιώτη μέσου, ενώ κατά την διάρκεια της βράβευσης ο έντονα συγκινημένος Πρόεδρος της ΠΑΕ, Αριστείδης Πιαλόγλου αφού του παρέδωσε την φανέλα με το νούμερο 21 του έκανε δώρο το κλειδί του γηπέδου, ένα γήπεδο στο οποίο ο Φλίσκας έχει δώσει την ψυχή του για τον ΑΟΞ. Αμέσως μετά οι Παλαίμαχοι με τον επίτιμο Πρόεδρο Χριστόφορο Διαμαντή και οι Xanthifans αποχαιρέτησαν και αυτοί με δώρα τον Φλίσκα.

Ενώ απο τις πλέον συγκινητικές στιγμές ήταν η παρουσία των δύο αρχηγών της ομάδας, Δήμου Μπαξεβανίδη και Χρήστου Λισγάρα που παρέδωσαν στον Κώστα Φλίσκα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, που τόσα χρόνια φορούσε και τιμούσε με κάθε τρόπο. Με τους τρεις σε μια μεγάλη αγκαλιά να μην κρύβουν τα έντονα συναισθήματα τους. Αμέσως μετά ο Φλίσκας πήρε το μικρόφωνο και ευχαρίστησε τους πάντες απο τον ιδιοκτήτη Χρήστο Πανόπουλο μέχρι τον τελευταίο φίλο της ομάδας για όσα έζησε στην ομάδα της καρδιάς του όλα αυτά τα 14 χρόνια, συγκίνηση που δεν έκρυψε ούτε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Μαυρόπουλο.

Share it