Search

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών!

   Με την ευκαιρία του εορτασμού ημέρας μνήμης των εθνικών μας ευεργετών, ο οποίος καθιερώθηκε με το ΠΔ 1/2007 «Καθιέρωση της 30ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης των εθνικών μας ευεργετών», θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019
08:00 | Επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του ηρώου παρουσία αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
10:15 |    Δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Στέργιο Στούρο διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
10:45 |    Κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον δήμαρχο Κομοτηνής, τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον διευθυντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.
18:50    | Υποστολή της σημαίας στον χώρο του ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Τελετάρχες ορίστηκαν ο Αθανάσιος Χριστοδουλάκης & η Ευγενία Εξακοΐδου.

Share it