Search

Η ασίστ του Μάνταλου διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο ντέρμπι των “δικεφάλων” – Στη 2η θέση φιγουράρει η Ξάνθη!! Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League1!

Με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε η  αγωνιστική δραστηριότητα της 5ης αγωνιστικής στη Super League1, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύονται ισόπαλοι με 2-2. Νωρίτερα η Ξάνθη πέτυχε ακόμη μία νίκη επικρατώντας με 3-1 του Βόλου, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη του νίκη περνώντας με 0-1 απ’ τη Νέα Σμύρνη, με τον ΟΦΗ να κατακτά ακόμη ένα τρίποντο αφού νίκησε με 3-1 τον Αστέρα στην Κρήτη,

Μπροστά σε περίπου 45.000 χιλιάδες θεατές και μία καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της “Ένωσης”, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο διαβασμένος στο παιχνίδι και προκάλεσε πολλά ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ, με τον “δικέφαλο του Βορρά” να βγάζει τον Λημνιό σε αρκετές περιπτώσεις στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων. Από μία τέτοια φάση προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Σφιντέρσκι στο 16′. Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του, όταν ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση πέναλντι σε χέρι , αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ με νέα διάταξη (μετέτρεψε ήδη απ’ το ημίωρο το 3-5-2 σε 4-5-1 ο Νίκος Κωστένογλου) ισορρόπησε και έφτασε στην ισοφάριση με τον Τσιγκρίνσκι στο 54ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πάλι να ηγούνται του σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Λημνιό και πάλι να σερβίρει και τον Σφιντέρσκι και πάλι να σκοράρει. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντέλετιτς που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, με γκολ με πλασέ στο 79′ μετά από ασίστ πάρε-βάλε του Μάνταλου. Ο Θρακιώτης παίκτης της ΑΕΚ είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ λίγα λεπτά νωρίτερα με το σκορ στο 1-2, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως offside μετά από χρήση του VAR.

Στα Πηγάδια η Ξάνθη επικράτησε του νεοφώτιστου, αλλά και εξαιρετικού τις πρώτες αγωνιστικές, Βόλου με 3-1 με τέρματα των Εντουάρντο (40′), Ντε Αμορίμ (52′) και Φοσέρ (89′) με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με τον Ατιγιάτ. Η Ξάνθη μ’ αυτήν την νίκη φιγουράρει πλέον στη 2η θέση μετά από 5 αγωνιστικές.

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ, αν και βρέθηκε να χάνει απ’ τον Αστέρα Τρίπολη με το γκολ του Λ. Φερνάντεζ στο 51′, ισοφάρισε άμεσα με τον Φιγκεϊρέδο στο 57′. Η αποβολή του Ιγκλέσιας στο 61′ άλλαξε τις ισορροπίες και οι γηπεδούχοι πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα με τον Νέιρα στο 65′ και τον Σεμέδο στο 88′ και έτσι να παραμέινουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έδωσε ο Παναθηναϊκός με το “τριφύλλι” να φτάνει στο πρώτο του τρίποντο, περνώντας με 0-1 απ’ τη Νέα Σμύρνη με γκολ του Ζαχίντ στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης.

 

Share it