Search

Εορτάστηκε και στην Αλεξανδρούπολη η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, εναρμονίστηκε φέτος και η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, με εγκύκλιο που υπέγραψε, πρότεινε οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Πιστοί λοιπόν στα κελεύσματα των σύχρονων απαιτήσεων της άθλησης των παιδιών της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης , παραχώρησε ευγενικά σε όσα Δημοτικά σχολεία το ζήτησαν, τις αθλητικές του εγκαταστάσεις στο προπονητικό κέντρο του Ποδοσφαίρου «Κώστας Χριστοφορίδης».

Οι άρτιες εγκαταστάσεις, οι προπονητές, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη της διοίκησης του Εθνικού έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να φύγουν τα παιδιά με γνώσεις –εμπειρίες και κυρίως ψυχικά ικανοποιημένα, καθώς είχαν τη χαρά να γνωρίσουν νέα αθλήματα και να χαρούν με τη ψυχή τους παιχνίδι. Το γέλιο και οι χαρούμενες φωνές των παιδιών μαρτυρούσαν τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Share it