Search

Με υποτιμητικό τρόπο αντιμετώπισε τα Γεφύρια 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης!

   Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος του σχολιασμού, αλλά και το περιεχόμενο του ίδιου του σχολίου, που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης για την διαμαρτυρία των κατοίκων του Ιάσμου για την πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου, που πριν από δύο χρόνια μετατράπηκε σε έναν σωρό από μπάζα και παραμένει σε αυτή την κατάσταση.

   Ατόπημα πρώτο: Ο κος Τσαλικίδης επέλεξε την ασφάλεια της οθόνης του για να σχολιάσει την κινητοποίηση. Δηλαδή, επέλεξε να κάνει μία ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook και όχι να αντιμετωπίσει τους κατοίκους του Ιάσμου και πέριξ ενώπιος ενωπίω.

   Ακόμη κι αν πάρει μία άφεση αμαρτιών για τον συγκεκριμένο τρόπο δεδομένης της τεχνολογικής επανάστασης που άπαντες ευαγγελίζονται (αλλά ελάχιστοι εφαρμόζουν), το ίδιο το περιεχόμενο του σχολίου του αποτελεί ένα ακόμη ατόπημα. Γράφει ο κος Τσαλικίδης:

   «Δυστυχώς κάποιοι στο βωμό του προσωπικού-πολιτικού τους οφέλους έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις διακωμωδώντας ένα ατυχές περιστατικό για τον Ίασμο και την περιοχή μας. Καλό θα ήτανε να επιστρατεύσουν την όρεξη και τον υπερβάλλοντα ζήλο τους, προκειμένου να βοηθήσουνε στις ενέργειες που πραγματοποιούνται τόσο καιρό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.. η προσπάθεια και η πολιτική συνεχίζεται και εκεί που δεν υπάρχουν τα πανηγύρια ..

   Ενδεικτικά αναφέρω ότι η πρόσφατη εισήγηση στην οικονομική επιτροπή με θέμα ‘Καθαίρεση ανατολικού φορέα γέφυρας Κομψάτου’ εγκρίθηκε ομόφωνα και αναμένεται δημοσίευση σχετικής απόφασης.

   Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ βρίσκει συνεργάτη και αρωγό την νέα κυβέρνηση και επιδιώκει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι εργασίες, να διασωθεί και να αναδειχθεί ο μοναδικός αυτός Δήμος της περιοχής μας και να επιστρέψει στην κανονικότητα και την επισκεψιμότητα, που έχει τόσο ανάγκη. Μόνο με συνεννόηση και συνεργασία τα επόμενα χρόνια θα καταφέρουμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά».

   «Πανηγύρι» και «δημιουργία εντυπώσεων» είναι για τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης η αγωνία των κατοίκων και οι δυσκολίες που έχει δημιουργήσει στην καθημερινότητα τους η πτώση της γέφυρας.

   «Σκοπιμότητες» βλέπει ο κος Τσαλικίδης στα μάτια και τις ενέργειες των ανθρώπων που καθημερινά ανησυχούν μήπως το ατύχημα γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

   Όσο για τις ενέργειες που ευαγγελίζεται ότι κάνει, ας κριθούν εκ του αποτελέσματος. Προς το παρόν όμως το αποτέλεσμα είναι μηδέν και ως εκ τούτου δεν δικαιούται διά να ομιλεί. Κυρίως δε να ομιλεί κατ’ αυτόν τον τρόπο.

ΠΗΓΗ: ΧΡΟΝΟΣ

Share it