Search

Μελέτη για το ολικό πέρασμα του οδοφωτισμού σε LED θα κάνει ο Δήμος Κομοτηνής!

   Στην εποχή της εξοικονόμησης ενέργειας περνά ο Δήμος Κομοτηνής, ο οποίος, μετά την προμήθεια φωτιστικών LED για τις άμεσες ανάγκες αλλαγής οδοφωτισμού, θα προχωρήσει και σε μελέτη με πρόθεση να ενταχθεί σε πρόγραμμα αλλαγής του φωτισμού όχι σταδιακά, αλλά συνολικά.

   Ο Δήμος το επόμενο διάστημα θα προμηθευτεί περίπου 140 σώματα για αντικατάσταση καμένων φωτιστικών στην πόλη της Κομοτηνής, μέσω διαγωνισμού, που προκήρυξε το προηγούμενο διάστημα και ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο την Τετάρτη, όμως φαίνεται πως η νέα διοίκηση σκέφτεται πιο συνολικά.

   Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, πρόθεσή τους είναι να κάνουν μια μελέτη για όλη την πόλη και τους οικισμούς, ώστε να μετρήσουν το κόστος αντικατάστασης των λαμπτήρων, και να δουν σε ποιο πρόγραμμα θα ενταχθούν, ώστε να αλλάξουν με τη μία όλους τους λαμπτήρες με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ο ανάδοχος για το έργο των φωτιστικών LED έδωσε πάρα πολύ υψηλή έκπτωση 79%, το μεγαλύτερο ποσό έκπτωσης που έχουν βρει, για αυτό και ζητήθηκαν εξηγήσεις για αυτό.

   Η απάντηση ήταν πως η μελέτη είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2019, όμως η διαδικασία, λόγω των εκλογών, καθυστέρησε και έλαβε χώρα το καλοκαίρι. Στο μεσοδιάστημα οι τιμές έπεσαν κατακόρυφα, για αυτό και υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά. Παρόλα αυτά η Επιτροπή έκανε μια σύσταση στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν από κοντά το έργο ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα

   Παράλληλα o Δήμος θα προχωρήσει σε «Προμήθεια λαμπτήρων οδοφωτισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων, φωτιστικών σωμάτων, υλικών οδοφωτισμού και εν γένει ηλεκτρολογικού υλικού για τα έτη 2020 και 2021, εκτιμώμενης αξίας 403.225 ευρώ, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του και για εκείνο το διάστημα.

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης

Share it