Search

Οι αλλαγές στις εθνικές κατηγορίες μετά την απόσυρση του Ιπποκράτη Κω και η “ευκαιρία” του Λεύκιππου Ξάνθης!

Ο Ιπποκράτης δεν άντεξε το βάρος της συμμετοχής για δεύτερη στη σειρά σεζόν στην Α2 Ανδρών, και έτσι έστειλε έγγραφο στην ΕΟΚ, ενημερώνοντας την αδυναμία του δημιουργώντας παράλληλα ντόμινο εξελίξεων στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Αρχικά όπως έγινε γνωστό η ομάδα του Φίλιππου Βέροιας αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΟΚ να μετέχει στην θέση του Ιπποκράτη στην Α2 κατηγορία, αφήνωντας παράλληλα κενό στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής. Σε αυτό το σημείο έρχεται η εν δυνάμη ευκαιρία του Λεύκιππου Ξάνθης, καθώς η ΕΟΚ έστειλε πρόσκληση στην ομάδα του Πολύγυρου και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης της ομάδας της Χαλκιδικής η αμέσως επόμενη ομάδα που θα δεχτεί πρόσκληση ειναι αυτή του Λεύκιππου.

Φυσικά το τονίζουμε ξανά πως αυτο θα γίνει μόνο σε περίπτωση αρνητικής απάντησης του Πολύγυρου, με τους ξανθιώτες σε κάθε περίπτωση να είναι πανέτοιμη αν έρθει η δική τους σειρα να απαντήσουν θετικά. Βέβαια πέρα απο αυτό το υπαρκτό και ανοικτό σενάριο, υπάρχει και δεύτερη πιθανή ευκαιρία, μια και αν ο Πολύγυρος απαντήσει θετικά η ομάδα του Λεύκιππου γίνεται η πρώτη επιλαχούσα και σε περίπτωση νέας αδυναμίας ομάδας συμμετοχής σε Α2 η Β’ Εθνική θα ανοίξει ο δρόμος της πρόωρης ανόδου.

Είναι σαφές πως στην ομάδα της Ξάνθης θέλουν να πάρουν την άνοδο μέσα απο το πρωτάθλημα, κερδίζοντας ακόμη έναν χρόνο εμπειρίας σε Εθνικές κατηγορίες ώστε αν έρθει αγωνιστικά η άνοδος να είναι έτοιμη για την πρόκληση της Β’, ωστόσο όπως τονίζουν αν έρθει η ευκαιρία δεν θα την αφήσουν ανεκμετάλλευτη. Πλέον όλα θα κριθούν την κρίσιμη εβδομάδα που έρχεται όταν και θα δοθεί η απάντηση του Πολύγυρου στην πρόσκληση της ΕΟΚ.

Share it