Search

Μελανή σελίδα στην ιστορία της ΕΠΣ Θράκης η φετινή σεζόν! Χωρίς εκπρόσωπο σε Εθνική κατηγορία 18 χρόνια μετά!

Ξεκινά σήμερα το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, της τέταρτης δηλαδή τη τάξη κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με μια σημαντική απουσία όμως και αυτό γιατί η αποχώρηση-αφανισμός του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου από την κατηγορία, γράφει μια μελανή σελίδα στο “βιβλίο της ιστορίας” της ΕΠΣ Θράκης.

Γιατί; Την σεζόν 2003-2004 Ελπίδα Σαπών και Αστέρας Αιγείρου εκπροσώπησαν την Ροδόπη στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Διπλή παρουσία για την “Θράκη” την στιγμή που την περασμένη χρονιά, 2002-2003, δεν είχε κανέναν εκπρόσωπο σε Εθνικές κατηγορίες.

Δυστυχώς, 18 ολόκληρα χρόνια μετά, σε με τελείως διαφορετική εποχή, η ιστορία επαναλαμβάνεται, με την ΕΠΣ Θράκης να έχει σβηστεί ουσιαστικά, έστω και προσωρινά, από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ίσως ακούγεται βαρύ, ίσως άσχημο, ίσως στενάχωρο, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Πανθρακικός που αποτελεί την μεγάλη ομάδα του νομού, βρίσκεται εν μέσω “επανεκκίνησης” και πολλών υποσχέσεων για την φετινή σεζόν, πρόπερσι Δόξα Προσκυνητών και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία, πέρυσι το Κόσμιο προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικό και δυστυχώς φέτος ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, αν και νταμπλούχος..διαλύθηκε!

Πέραν των όποιων προβλημάτων των τοπικών ομάδων, που παλεύουν προκειμένου να συνεχίσουν να αγωνίζονται, το γεγονός, πως δεν υπάρχει εκπρόσωπος της Ροδόπης σε Εθνική κατηγορία, έστω και με τον τρόπο που αυτό συνέβη, θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες, προκειμένου να γίνουν προσπάθειες να βρεθούν λύσεις στα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται, διότι το ποδόσφαιρο της Ροδόπης βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι!

Share it