Search

Σε προτεραιότητα βρίσκεται η διάσωση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης!

   Στην πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης θα βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Πάνος Αλεξανδρής και ανάμεσα στα άλλα που θα κάνει, θα δει από κοντά και το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής, το οποίο αναζητά έναν  «σωτήρα».

   Ο κος Αλεξανδρής ενημερώθηκε για την προσπάθεια διάσωσης του ιστορικού κτιρίου, την οποία «τρέχει» ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης και επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον «αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ιστορικότητα αυτού».

Τα άλλα θέματα της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα

   Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, στη συνάντηση στην συμμετείχε προφανώς η πρόεδρος του ΔΣΡ Ιωάννα Χατζηαντωνίου, συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Αναστάσιος Πούλιος, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Άγγελος Νεστορίδης, τέθηκαν τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος όπως η παροχή νομικής βοήθειας και ιδίως η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή αμοιβών των αυτεπάγγελτα διοριζόμενων δικηγόρων, το ζήτημα της απασχόλησης ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια της επικράτειας μετά την ένταξη της εν λόγω δράσης στο ΕΣΠΑ για τη διετία 2019-2021, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η απασχόληση των ασκουμένων δικηγόρων για 12 μήνες σε υπηρεσίες των Δικαστηρίων και για πρώτη φορά για 6 μήνες σε δικηγορικά γραφεία και τέλος το ζήτημα της διάσωσης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, το οποίο και βρίσκεται μονίμως ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

   Ο κ. γενικός γραμματέας αναγνώρισε την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή αμοιβών των δικηγόρων της Νομικής βοήθειας, η οποία όπως επεσήμανε οφείλεται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών και τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου και του ιδίου προσωπικά είναι να προβούν στην αποκατάσταση των δυσλειτουργιών του προγράμματος Νομικής βοήθειας.

   Ως προς το ζήτημα της απασχόλησης ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια μέσω  ΕΣΠΑ, μας ενημέρωσε ότι εντός συντομότατου χρονικού διαστήματος αρχίζουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να εκδοθούν οι απαιτούμενες εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις.

Share it