Search

Εκκίνηση στην φάση των ομίλων από την 15η προνομιούχο θέση για την χώρα μας στο UEFA Ranking!

Ανάμεικτα συναισθήματα για την χώρα μας, άφησε η ολοκλήρωση των προκριματικών στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η κλήρωση των ομίλων.

Σε πρώτη φάση μπορεί προς το παρόν να ξεπεράσαμε τους Κύπριους και να βρισκόμαστε στην 15η θέση του UEFA Ranking, όμως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκρίθηκε και μαζί με το μπόνους να χάρισε πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα, όμως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παρά τις νίκες τους δεν τα κατάφεραν και πλέον οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους και πάλι.

Ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, έχει μπροστά του έναν αρκετά δύσκολο όμιλο στο Champions League, την ίδια στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ είναι φαβορί για πρόκριση στην φάση των “32” του Europa League. Στον όμιλο με Σεβίλλη, Κάραμπαγκ και Ντούντελανζ, η λογική λέει ο ο Πρωταθλητής Κύπρου θα κερδίσει το λιγότερο 9 βαθμούς, όπερ και σημαίνει πως ο Ολυμπιακός κόντρα σε Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα, θα πρέπει να έχει ακόμα καλύτερη συγκομιδή, προκειμένου να βρισκόμαστε και πάλι μπροστά από τους Κύπριους, αφού η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών κυμαίνεται μόλις στους 100 βαθμούς. Υπενθυμίζουμε πως η νίκη πλέον ισοδυναμεί για την Ελλάδα με 400 βαθμούς και με 500 για την Κύπρο, ενώ η ισοπαλία με 200 και 250 πόντους αντίστοιχα.

Στους υπόλοιπους αντιπάλους μας ενόψει και της επόμενης σεζόν, οι Τσέχοι έχουν μείνει μόνο με την Σλάβια Πράγας στο Champions League η οποία δεν θα είναι απίθανo να μείνει άποντη στον όμιλο που κληρώθηκε, οι μοναδικές εκπρόσωποι Δανίας και Σουηδίας βρίσκονται στον ίδιο όμιλο, με Κοπεγχάγη, Μάλμε, Ντιναμό Κιέβου και Λουγκάνο, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ που εκπροσωπεί την Κροατία θα κληθεί να αντιμετωπίσει Αταλάντα, Σαχτάρ και Μάντσεστερ Σίτι, οι Σέρβοι πέραν του Ερυθρού Αστέρα που είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού βασίζονται στην Παρτιζάν που θα τεθεί αντιμέτωπη με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άλκμααρ και Αστάνα, οι Σκωτσέζοι θα δουν την Σέλτικ να παίζει με Κλουζ, Λάτσιο και Ρεν και την Ρέιντζερς με Πόρτο, Φέγενορντ και Γιούνγκ Μπόις, με τους Ελβετούς να έχουν επίσης ως εκπροσώπους την Λουγκάνο και την Βασιλεία που θα παίξει κόντρα σε Κράσνονταρ, Χετάφε και Τραμπζονσπόρ, ενώ τέλος οι Νορβηγική Ρόζενμποργκ θα αντιμετωπίσει τις ΛΑΣΚ, Αϊντχόβεν και Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Εν κατακλείδι, πρώτος και κύριος στόχος της χώρας μας και του Ολυμπιακού είναι η υπεράσπιση της 15ης θέσης, κάτι που για να συμβεί, απαιτεί την κατάληψη τουλάχιστον της τρίτης θέσης από τους Ερυθρόλευκους στον όμιλό τους, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε το νου μας και στις υπόλοιπες ομάδες/χώρες που μας απασχολούν, προκειμένου να έχουμε μια γενική εικόνα περί του τι θα αντιμετωπίσουμε την σεζόν 2020-21.

Η βαθμολογία της UEFA όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής:

Share it