Search

Η συνήθεια που έγινε…λατρεία για την Ξάνθη που κέρδισε και τον Αστέρα με 2-1 και έκανε το 3×3!(+videos)

Με το…αγαπημένο της 2-1 η Ξάνθη πήρε νέα σπουδαία νίκη, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς, κάνοντας το 3×3 σε αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα του ΑΟΞ στο πρωτάθλημα. Σκόρερ για την Ξάνθη οι Ντουριτσκοβιτς και Στάρτζεον ενώ για τον Αστέρα μείωσε ο Φερνάντεθ.

Στην πρώτη ουσιαστική στιγμή του ματς η Ξάνθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν στο 19′ μετά απο υπέροχη σέντρα του Στάρτζεον ο Πέταρ Ντουυρίτσκοβιτς με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη.

https://webtv.ert.gr/athlitika/athlitikoi-agwnes/football/xanthi-asteras-tripolis-gkol-1-0/

Η ομάδα του Αστέρα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα μέ το σουτ του Λουίς Φερντάντεθ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Μπέντο, ενώ στην επόμενη φάση και η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής όμως το σουτ του Ντουρίτσκοβιτς βρήκε στοπ απο τον Παπαδόπουλο. Σε αυτό το μοτίβο κυμάνθηκαν οι δύο ομάδες μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, με την μεγάλη φάση να απουσιάζει, και τους ξανθιώτες να πηγαίνουν στο ημίχρονο έχοντας το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο η Ξάνθη μπήκε αποφασισμένη να βρεί ένα γρήγορο γκολ που θα την φέρει ακόμη πιο κοντά στη νίκη, και αφού στο 54′ μετά απο υπέροχη σέντρα του Στάρτζεον ο Μπαριέντος στόπαρε και έκανε αμέσως το σουτ με τον Παπαδόπουλο να τον σταματά εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ, τελικά ένα λεπτό αργότερα οι ξανθιώτες κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα καθώς στην εκτέλεση του κόρνερ ο Καρασαλίδης πήρε την κεφαλιά με τον Στάρτζεον να κάνει την προβολή και να την στέλενει στα δίχτυα για το 2-0.

https://webtv.ert.gr/athlitika/athlitikoi-agwnes/football/xanthi-asteras-tripolis-gkol-2-0/

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα και στο 57′ ο Μάρκ Φερνάντεθ βγήκε στην πλάτη του Ντίρεσταμ, μετά απο ασίστ με τακουνάκι του Μπαράλες, και με πλασέ νίκησε τον Μπέντο για το 2-1, με την φάση να ελέγχεται και απο το VAR για περίπτωση οφσάιντ όμως διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε παράβαση και έτσι οι Αρκάδες κατάφεραν να μειώσουν το σκορ.

https://webtv.ert.gr/athlitika/athlitikoi-agwnes/football/xanthi-asteras-tripolis-gkol-2-1/

Μετά το γκολ της μείωσης οι φιλοξενούμενο πήραν τα πάνω τους και αναζητησαν και το γκολ της ισοφάρισης έχοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιριες. Αρχικά στο 63′  με τον Λουίς Φερνάντεθ να αστοχεί απο πλεονεκτική θέση ενώ άστοχος ήταν και ο Μπαράλες στο 75′. Στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν τα ρέστα τους για την ισοφάριση ενώ οι ξανθιώτες προσπάθησαν και με τις αλλαγές που έγιναν να πάρουν την κατοχή ώστε να ην επιτρέψουν στους παίκτες του Αστέρα να δημιουργούν συνεχώς κατάστάσεις στην εστία του Μπέντο, και το κατάφεραν σε πολύ μεγάλο βαθμο διατηρώντας μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης το τρίποντο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Τσαμούρης(Πειραιά) με βοηθούς τους Καρσιώτη(Κορινθίας), Φίλο(Βοιωτίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Τάσης(Ηπείρου). Διαιτητής VAR ήταν ο Κομίνης(Θεσπρωτίας) με AVAR τον Μπαλτά(Αχαίας)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Ντίρεσταμ, Σόσα, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Στάρτζεον(80′ Καμαρά), Μπαριέντος(71′ Φοσέρ), Ντουριτσκοβιτς(64′ Αμορίμ), Εντουάρντο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Αντζούλας(46′ Κώτσιρας), Μαρτίνες, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Καπίλα, Μουνάφο(85′ Ιγκλέσιας), Ριέρα(71′ Χαουρέγκι), Μάρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες

Share it