Search

Κυκλοφοριακή αγωγή θέλει να μάθει σε παιδιά (αλλά και γονείς) η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης!

   Κυκλοφοριακή αγωγή θέλει να μάθει σε παιδιά (αλλά και γονείς) η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Χθες, χτύπησε το πρώτο κουδούνι για το νέο σχολικό έτος, και έξω από πέντε δημοτικά σχολεία του νομού, βρέθηκαν αστυνομικοί της ΑΔ Ροδόπης, προκειμένου να διανείμουν έντυπο υλικό.

   Συγκεκριμένα, η ενημερωτική δράση έλαβε χώρα στα 3ο, 4ο, 5ο δημοτικά σχολεία Κομοτηνής, δημοτικό σχολείο Ιάσμου και δημοτικό σχολείο Ξυλαγανής. Ήταν μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

   «Αστυνομικοί της διεύθυνσής μας βρίσκονται στα σχολεία και μοιράζουν αυτό το φυλλάδιο, το οποίο είναι γραμμένο με απλά λόγια και είναι χρήσιμο για τους μαθητές μας, καθώς αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή», γνωστοποίησε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΑΔ Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο οποίος έδωσε και μία είδηση: «Τη νέα σχολική χρονιά η διεύθυνση αστυνομίας Ροδόπης, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ν. Ροδόπης, θα προβεί σε διάφορες εκδηλώσεις ενημερωτικού τύπου για τους μαθητές της περιοχής μας, για να ευαισθητοποιήσουμε τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές».

   Σε μία γενικότερη αποστροφή του μετέφερε το εξής μήνυμα προς του γονείς: «Οι γονείς είναι οι πρώτοι δάσκαλοι και τα πρότυπα των παιδιών όσον αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή».

Συμβουλές για μικρούς και μεγάλους
Στα φυλλάδια αναγράφονταν οι κάτωθι συμβουλές για τα παιδιά, συνοδευόμενες από εύληπτα σκίτσα:

   Ζητάω πάντα την βοήθεια του σχολικού τροχονόμου, που φροντίζει για την ασφάλειά μου. Περπατάω πάντα στο πεζοδρόμιο. Πριν διασχίσω τον δρόμο κοιτάω πάντα αριστερά, δεξιά και πάλι αριστερά. Διασχίζω τον δρόμο από τις διαβάσεις πεζών. Στο φανάρι περνάω με πράσινο και σταματάω με κόκκινο. Σταματάω στο ΣΤΟΠ και ελέγχω πριν περάσω τον δρόμο. Στο αυτοκίνητο κάθομαι στα πίσω καθίσματα και φοράω πάντα ζώνη ασφαλείας. Αν είμαι κάτω από 12 χρονών κάθομαι στο παιδικό καθισματάκι. Στο ποδήλατο, φροντίζω να είναι σε άριστη κατάσταση, οδηγώ στην δεξιά πλευρά του δρόμου, δεν ξεχνώ να φοράω πάντα το ειδικό προστατευτικό κράνος.

   Και οι συμβουλές προς οδηγούς και γονείς, ως εξής: Να μειώνουν ταχύτητα όταν πλησιάζουν κοντά σε διαβάσεις πεζών και σε σχολεία. Να προσέχουν την ασφάλεια των παιδιών κατά την επιβίβαση και αποβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να χρησιμοποιούν παιδικό καθισματάκι για παιδιά ηλικία έως 12 ετών. Να μην ξεχνούν ότι η συμπεριφοράς μας κατά την οδήγηση είναι παράδειγμα προς τα παιδιά. Να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τα παιδιά από το αυτοκίνητο πάντα από την μεριά του πεζοδρομίου.

Πηγή: Χρόνος

Share it