Search

Σώθηκε η Αναγέννηση Παγουρίων, χάθηκε η Βιστωνίδα Κοπτερού! Οι εκπλήξεις των κληρώσεων και ο τελικός χάρτης της ΕΠΣ Θράκης!

Βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σεζόν και στην ΕΠΣ Θράκης, με τις κληρώσεις των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Όπως γράφτηκε στο SA και τις προάλλες θα υπάρξουν μερικές διαφοροποιήσεις μετά τον “αφανισμό” του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, αφού στο Super Cup θα αναμετρηθούν η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με την Ελπίδα Σαπών, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και μερικές αλλαγές στον θεσμό του Κυπέλλου.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τις κληρώσεις, υπήρχαν κάποιες εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες που συνθέτουν το τελικό παζλ των 25 ομάδων της ΕΠΣ Θράκης για φέτος. Αρχικά η Αναγέννηση Παγουρίων κόντρα σε όλα τα δεδομένα, κατάφερε έστω και την τελευταία στιγμή να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες και θα παρουσιαστεί κανονικά στην Α’ κατηγορία, με πρόεδρο και πάλι τον ακούραστο Χρήστο Σταθάκη. Επίσης επιβεβαιώθηκε και η παρουσία των Ελπίδων Κομοτηνής, οι οποίες επίσης επιστρέφουν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού Ροδόπης.

Ωστόσο όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν και κάποιες απουσίες και μάλιστα ηχηρές. Συγκεκριμένα η Βιστωνίδα Κοπτερού, μετά την προπέρσινη κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣ Θράκης και την περσινή συμμετοχή της στην Α’ κατηγορία, μετά από πολλά χρόνια, δεν θα δώσει το παρόν στους αγωνιστικούς χώρους, μιας που το ενδιαφέρον για την ομάδα προέρχονταν από απειροελάχιστους ανθρώπους.

Μια εξέλιξη που μαζί και με την αποχώρηση του Μέγα, αποτελεί πλήγμα για τον Δήμο Ιάσμου, όσον αφορά τις ομάδες που τον εκπροσωπούν στην ΕΠΣ Θράκης και πλέον η δυτικότερη ακριτική ομάδα του νομού, θα είναι ο Κομψάτος Πολυάνθου, που θέλει να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Τέλος επιβεβαιώθηκε και τυπικά, πως παρά τις αρχικές προθέσεις τους, Φιλία Κομοτηνής και Νέα Καλλίστη δεν θα κατεβούν στις φετινές διοργανώσεις.

Ο τελικός χάρτης της ΕΠΣ Θράκης διαμορφώθηκε ως εξής:

Α’ ΕΠΣ Θράκης: ΠΑΟΚοσμίου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Ελπίδα Σαπών, ΑΠΣ Πανθρακικός, Δόξα Σώστη, Αναγέννηση Παγουρίων, Δόξα Γρατινής, Ορφέας Ξυλαγανής, Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου, Αετός Μίσχου.

Β’ ΕΠΣ Θράκης: Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Ορφέας Στρύμης, Δόξα Προσκυνητών, Κομψάτος Πολυάνθου, Αγιοχώρι, Ηρακλής Σαπών, Ατσάλι Αρχοντικών, ΑΟ Αρσακείου, Πόντος Κομοτηνής, Ένωση Ασωμάτων, ΑΕ Κομοτηνής, Ελπίδες Κομοτηνής, Αλανότοπος, Πόντος Θρυλορίου, Νέα Ρωμά.

Share it