Search

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου: Η κατηφόρα είχε ξεκινήσει προ πολλού! Η συνάντηση..σωτηρίας ήταν το τελειωτικό χτύπημα!

Οι τίτλοι τέλους στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου έπεσαν. Οι γαλανόλευκοι μετά από μια εξαιρετική σεζόν που κατέκτησαν το νταμπλ, τη νέα δεν θα υπάρχουν καν στον χάρτη, με την πικραμένη αυτή ιστορία, να επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά μέσα σε μια δεκαετία!

Τελικά μήπως η συνάντηση σωτηρίας που είχε πραγματοποιηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους και μη με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, την περασμένη Κυριακή, ήταν το τελειωτικό χτύπημα στον σύλλογο;

Οι γαλανόλευκοι με δύο μάλιστα αναρτήσεις τους, είχαν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Ιασμιώτες, που λίγο-πολύ όλοι τους συνδέθηκαν κάποτε με τον σύλλογο, προκειμένου να συνδράμουν στην σωτηρία του. Έγραψαν μάλιστα χαρακτηριστικά από την ομάδα σε μια από τις ανακοινώσεις τους:

“Κάθε τόπος είναι η ιστορία του, οι άνθρωποι του, οι ρίζες του, τα ήθη και τα έθιμα του.

Ως Ιασμιωτες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που σεβόμαστε και αναδεικνύουμε την ιστορία του τόπου μας και ασφαλώς την διαφυλάττουμε ως ένα πολύτιμο δώρο που ενώνει τις παλαιότερες με τις μελλοντικές γενιές.

Η ποδοσφαιρική ομάδα μας, ο «Μέγας Αλέξανδρος» είναι μια ομάδα που μεγάλωσε αρκετές γενιές Ιασμιωτών. Μας χάρισε νίκες, ήττες, κύπελα, πρωταθλήματα. Μας έμαθε να αγωνιζόμαστε και να αγαπάμε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Μας ένωσε. Ανέδειξε τον τόπο, τον πολιτισμό μας αλλά και τους ανθρώπους μας όχι μόνο στον νομό μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο «Μέγας» μας, λοιπόν, μετά από μια σπουδαία χρονιά, έχει φέτος τη δυνατότητα να μας εκπροσωπήσει στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες της ομάδας μας είναι πολλές.

Η ομάδα μας όμως είναι οι άνθρωποι της. Είμαστε όλοι εμεις. Η ομάδα μας έχει ανάγκη και οφείλουμε να σταθούμε δίπλα της.

Με σύνθημα «Η ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ» σας θελουμε δίπλα μας…”

Ναι..ο Μέγας μεγάλωσε αρκετές γενιές Ιασμιωτών, όμως κανένας δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για ό,τι συνέβη, γιατί την ομάδα αυτή δεν την σεβάστηκε κανείς..!

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν αρνητικό, τα κέρδη μηδαμινά και οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν έγιναν πιο έντονες. Γύρω στα 30 άτομα έδωσαν το παρόν και ακόμα και την τελευταία στιγμή συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει. Όπως γράφτηκε πολλάκις ο Αθλητισμός μπερδεύτηκε με την Πολιτική…

Άξια αναφοράς είναι και η ανάρτηση του πρώην Δημάρχου του Ιάσμου, Κυριάκου Αμούτζα, που στο παρελθόν συνέδεσε το όνομά του με τον σύλλογο, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής:

Δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται τα πράγματα με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου. Δεν μπορεί πάντα να φταίνε «κάποιοι άλλοι» και δεν μπορούμε πάντα να ζητάμε τελευταία στιγμή από τον κόσμο να πράξει το καθήκον του. Μα, πότε τον θυμόμαστε τον κόσμο; Όταν πρέπει να μοιράσουμε ευθύνες;

Ποιοί πανηγύριζαν το πρωτάθλημα στο κέντρο του γηπέδου τρεις μήνες πριν και ποιός υποσχόταν χρήματα στην ομάδα και είχε έτοιμη τη διοίκηση της; Ποιον συγκεκριμένο υπ. Δήμαρχο στήριξε μαζικά η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας και ξαφνικά θέλουν να τους φταίνε κάποιοι άλλοι;

Η ομάδα είχε απλήρωτους παίχτες, είχε πρόβλημα οργάνωσης, και πρόβλημα προγραμματισμού. Παρόλα αυτά συνέχισε να πράττει χωρίς να συμβαίνει κάτι εν μέσω καλοκαιριού δηλώνοντας συμμετοχή στο κύπελλο και δεσμεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα την ομάδα.

Όταν τάζουμε τα πάντα στους πάντες, οι ευθύνες έρχονται να μας βρουν πολύ γρήγορα. Μην τις μοιράζουμε δεξιά και αριστερά. Ο κόσμος δεν είναι χαζος! Αυτή είναι η… «επόμενη μέρα» ;

Πιθανότατα ο πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιάσμου, στις δηλώσεις του “φωτογραφίζει” τον νέο Δήμαρχο κ. Μουμίν Οντέρ, ο οποίος ωστόσο όπως είχε ξαναειπωθεί, δήλωσε δημόσια και υπεύθυνα, πως θα είναι δίπλα στην προσπάθεια του σύλλογου, συνδράμοντας με 15000€, χωρίς βέβαια να είναι υποχρεωμένος για κάτι τέτοιο! Σημείωση..αυτά ήταν τα μοναδικά χρήματα που η ομάδα είχε εξασφαλισμένα!

Άρα τι συνέβη; Το αποτέλεσμα των εκλογών επηρέασε τις τύχες της ομάδας, σύμφωνα και με τα όσα έγιναν στην πολυφημισμένη συνάντηση; Και τελικά φταίνε οι μεν ή οι δε; Μήπως φταίει το Κόσμιο που πριν από μερικές μέρες αποχώρησε κιόλας από το φιλικό με τον Μέγα στον Ίασμο στο οποίο κέρδισε με 0-1, λόγω ενός απλού διαπληκτισμού; Ή μήπως φταίει και το μαγειρείο “Φασόλοι Μαγειρείο” από την Πάτρα που “βιάστηκε” να στείλει τις νέες εμφανίσεις του συλλόγου, που πραγματικά ήταν εντυπωσιακές, αλλά τελικά δεν θα φορεθούν;

Βλέπετε πόσο εύκολα μπορούν να αποδωθούν ευθύνες σε οποιονδήποτε, οτιδήποτε και για αστείους λόγους; Άρα μάλλον κάτι άλλο φταίει..Ίσως ο εγωισμός που κατέχει τους ανθρώπους! Ο εγωισμός που δεν σε αφήνει να συνεργαστείς με τον συγχωριανό σου, προκειμένου να δεις την ομάδα των προγόνων σου να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική!

Είναι μάταιο και προφανώς δεν υπάρχει λόγος το SportsAddict να μπει στην διαδικασία να αποδώσει κάπου ευθύνες, που ένας ακόμη Αθλητικός σύλλογος αδρανοποιείται! Τα γεγονότα και τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους όμως..κάποιοι προσπάθησαν, κάποιοι βοήθησαν και ήταν έτοιμοι να βοηθήοσουν έμπρακτα, οι περισσότεροι αποστασιοποιήθηκαν και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου τουλάχιστον για την νέα σεζόν, δεν θα υπάρχει!

Share it