Search

Με βασική την Σαββίδου η νίκη της Εθνικής Κορασίδων στην Λιθουανία!

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στον γύρο elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU17 από την Εθνική Κορασίδων, που νίκησε 3-0 την Λιθουανία στην πρεμιέρα της 1ης φάσης της διοργάνωσης, με την Δήμητρα Σαββίδη που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στις Βασίλισσες της Θράκης να ξεκινά βασική ενώ στον πάγκο έμεινε η Στέλα Μαυρομάτη

Η αγωνιστική υπεροχή της ελληνικής ομάδας έναντι της γηπεδούχου Λιθουανίας ήταν εμφανής από το 1ο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου οι διεθνείς δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Η αγωνιστική ανωτερότητά τους δεν καρποφόρησε στο πρώτο ήμισυ της αναμέτρησης, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και στο έτερο. Πολύ γρήγορα, στο 52’, η Κοκμότου άνοιξε το σκορ και ακολούθησαν δύο γκολ από την Παπαθεοδώρου (60’, 64’).

Στον άλλον αγώνα του 7ου ομίλου, τα παιχνίδια του οποίου διεξάγονται στην Λιθουανία, το ΕΪΡΕ έκανε επίδειξη δύναμης έναντι της Αλβανίας (10-0). Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δράση με την Εθνική να αντιμετωπίζει την Αλβανία. Υπενθυμίζεται ότι στον γύρο elite προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας των 11 ομίλων της 1ης φάσης και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Λιθουανία: Σεσκούτε, Σινκεβιτσιούτε, Σπακόφσκαγια (77’ Μπουτκουτέ), Ρομανόφσκαγια, Γιουνουσάιτε (89’ Γκεσεβιτσιούτε), Βαλικεβίτσιουτε, Σβαρκάιτε (89’ Ιβανόσκαγια), Ιντσιτέ (90’+3’ Μπερνοτάιτε), Σλανκαουσκάιτε (77’ Τοροκαβάιτε), Ντοκάιτε, Σουπέλιτε.

Ελλάδα: Παναγιωτοπούλου, Κοκμότου, Σαββίδου, Παυλοπούλου, Παπαγεωργίου, Σκοτεινιώτη (79’ Πλακιά), Μπαξεβάνου (79’ Κατωπόδη), Μαρκούτσα (65’ Κατσάνου), Παπαθεοδώρου (85’ Βάτσικα), Αβράμογλου (65’ Τουρετζόγλου), Γιαννάκα.

Share it