Search

Προβληματίζει η έλλειψη τραυματιοφορέων από τα δημόσια νοσοκομεία!

   Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κινητοποίηση των Τραυματιοφορέων που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη  και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

   «Θέσαμε το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης πρόσληψης τραυματιοφορέων περιγράφοντας τα προβλήματα που αναφέρουμε στο Δελτίο Τύπου. Επιβεβλημένη είπαμε ότι είναι η ανανέωση των συμβάσεων των 830 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ. Ανανέωση που θα αφορά και τους 4000 συναδέλφους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη δημόσια Υγεία», αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία επισημαίνονται και τα κάτωθι: «Ζητήσαμε την ένταξη στα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η Σχολή του ΕΚΑΒ.

   Ο κος Κοντοζαμάνης μας είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα των τραυματιοφορέων που είναι η πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα και θα γίνουν προσλήψεις χωρίς να γνωρίζει τα νούμερα. Για τους 4.000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ εξετάζουν είπε με το υπουργείο Εργασίας την ανανέωση των συμβάσεων για ένα χρόνο αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης. Για τα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση θα κληθούμε μας είπε σε νέα συνάντηση να το κουβεντιάσουμε.

   Στη συνέχεια της παρέμβασής μας στο ΑΣΕΠ ζητήσαμε να παρέμβει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ζητηθούν και να χορηγηθούν σωστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στους υποψήφιους του διαγωνισμού 2Κ. Είπε ότι θα το κάνει. Σε ένα μήνα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένα τι πρόκειται να πράξει το υπουργείο Υγείας».

Share it