Search

Mundobasket Preview: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά σήμερα!

Από σήμερα και μέχρι τις 15/9 η καρδιά του Παγκοσμίου Μπάσκετ χτυπά στην Κίνα!

Το Mundobasket κάνει τζάμπολ και θα μας απασχολήσει έντονα τις επόμενες μέρες με την Εθνική μας να έχει όλα τα φόντα προκειμένου να διακριθεί.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ διεξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία του με τη συμμετοχή 32 ομάδων.  Συνολικά οκτώ πόλεις θα φιλοξενήσουν τους αγώνες που θα διεξαχθούν, ενώ 56 διαιτητές θα τους διευθύνουν μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, ο Γιώργος Πουρσανίδης. Αξίζει να σημειώσουμε πώς οι διαιτητές του NBA και της Euroleague δεν θα δώσουν το παρών. Όπως ήταν λογικό και δυστυχώς συνήθως συμβαίνει, θα υπάρξουν μεγάλοι αστέρες του αθλήματος που δεν θα δώσουν το παρόν όμως από την άλλη θα υπάρξουν και άλλοι που περιμένουν να αδράξουν την ευκαιρία προκειμένου να λάμψουν με τη σειρά τους, με την ελπίδα πως θα καταφέρουν και αυτοί κάποτε να δουν το όνομά τους μέσα σε ένα από τα πολλά ρεκόρ τα οποία ήδη υπάρχουν στην ιστορία του τουρνουά.

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Πεκίνο): Ακτή Ελεφαντοστού, Πολωνία, Βενεζουέλα, Κίνα

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Γουχάν): Ρωσία, Αργεντινή, Νότια Κορέα, Νιγηρία

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ (Γκουαντζόου): Ισπανία, Ιράν, Πουέρτο Ρίκο, Τυνησία

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ (Φοσάν): Αγκόλα, Φιλιππίνες, Ιταλία, Σερβία

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ (Σαγκάη): Τουρκία, Τσεχία, ΗΠΑ, Ιαπωνία

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ (Ναντζίνγκ): Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Μαυροβούνιο

Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ (Σεντζέν): Δομινικανή Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία

Η’ ΟΜΙΛΟΣ (Ντονγκουάν): Καναδάς, Σενεγάλη, Λιθουανία, Αυστραλία

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι. Συνεχίζουν δηλαδή στην φάση των 16, όπου θα δημιουργηθούν τέσσερις νέοι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Α’ και Β’ όμιλος θα συναντηθούν στη Φοσάν (Group I), Γ’ και Δ’ όμιλος θα συναντηθούν στην Γουχάν (Group J), Ε’ και ΣΤ’ όμιλος θα συναντηθούν στη Σεντζέν (Group K), Ζ’ και Η’ όμιλος θα συναντηθούν στη Ναντζίνγκ (Group L). Την ίδια ώρα, θα διεξάγονται και αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32 με τις τρίτες και τις τέταρτες ομάδες κάθε ομίλου της πρώτης φάσης. Α’ και Β’ όμιλος θα συναντηθούν στην Γκουαντζόου (Group M), Γ’ και Δ’ όμιλος θα συναντηθούν στο Πεκίνο (Group N), Ε’ και ΣΤ’ όμιλος θα συναντηθούν στην Ντονγκουάν (Group O), Ζ’ και Η’ όμιλος θα συναντηθούν στην Σαγκάη (Group P). Τόσο στους ομίλους για τη φάση των 16, όσο και στους ομίλους για τις θέσεις 17-32, μεταφέρονται ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της Α’ φάσης.

Από τους ομίλους της φάσης των 16 προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτοι. Αν, για παράδειγμα, η Ελλάδα τερματίσει δεύτερη πίσω από τις ΗΠΑ, τότε θα είναι η Κ2 και θα συναντήσει στους οκτώ την L1, την ομάδα δηλαδή που θα τερματίσει πρώτη σε έναν όμιλο στον οποίο λογικά θα βρίσκονται Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία ή Καναδάς και Λιθουανία. Αν συμβεί αυτό το ενδεχόμενο, ο αγώνας θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου στη Σαγκάη.

Αναλυτικά, ο I1 θα παίξει με τον J2 στις 10/9 στη Ντονγκουάν, ο K1 θα παίξει με τον L2 στις 11/9 στη Ντονγκουάν, ο J1 θα παίξει με τον I2 στις 10/9 στη Σαγκάη και ο L1 θα παίξει με τον K2 στις 11/9 στη Σαγκάη.

Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στα ημιτελικά, θα ταξιδέψουν στις 11 και στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, το οποίο θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς (13/9) και τους τελικούς (15/9) της διοργάνωσης. Θα υπάρξουν και ματς κατάταξης για τις θέσεις 5-8, οι οποίοι θα γίνουν στις 12 Σεπτεμβρίου στην Ντονγκουάν και τη Σαγκάη και στις 14/9.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις 32 ομάδες του τουρνουά.

Πηγή: sport24.gr

Share it