Search

Νέο “ηχηρό” χτύπημα απο τον Λεύκιππο Ξάνθης που επαναπάτρισε και Νικολόπουλο!

Σε ακόμη μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Λεύκιππος Ξάνθης που μετά τους Βοϊβατόπουλο και Ζαμπάκη επαναπάτρισε ακόμη έναν Ξανθιώτη που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν σε ομάδες Basket League, Α2, Β’ και Γ’ Εθνικής.

Πιο συγκεκριμένα ο Λεύκιππος απέκτησε τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο που θα αγωνιστεί σε ομάδα της Ξάνθης μετά απο 12 χρόνια όταν και αγωνιζόταν με την φανέλα του ΑΣ Ξάνθης στην Α2, ενώ απο εκεί και πέρα ακολούθησε μεγάλη καριέρα με κορυφαίες στιγμές την παρουσία του σε ΠΑΟΚ και Τρίκαλα  στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ξανθιώτικου συλλόγου αναφέρει:

Ο Α.Ο. Λεύκιππος Ξάνθης, ανακοινώνει στο φίλαθλο κοινό την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Ντίνου Νικολόπουλου (ύψος 1,84, θέση “2”, γενν. το έτος 1988).

O Ντίνος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ από μικρή ηλικία. Ως έφηβος αγωνίστηκε στην ομάδα του Α.Σ. Ξάνθης. Το χρονικό διάστημα 2005 έως 2007 αγωνίστηκε σε υψυλό επίπεδο με την ομάδα της Ξάνθης στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Αργότερα, μεταπήδησε στον Απολλωνα Καλαμαριάς, αγωνιζόμενος στην Γ Εθνική Κατηγορία για ένα έτος, οδηγώντας την ομάδα ως Πρωταθλήτρια στη Β’ Εθνική. Έπειτα (2008-2010) ενίσχυσε την ομάδα του Αριστοτέλη Επανωμής στην Κατηγορία Α’ ΕΚΑΣΘ, όπου κατέκτησε δύο κύπελλα και ένα Πρωτάθλημα πετυχαίνοντας και πάλι μία άνοδο στην Γ’ Εθνική ως Πρωταθλητής. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις και το πάθος του για την καλαθοσφαίριση συνέβαλλαν ώστε να μεταγραφεί αρχικά (2010 – 2012) στην ιστορική ομάδα της ΜΕΝΤ, η οποία αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική Κατηγορία.

Οι επόμενες χρονιές ήταν χρονιές καταξίωσης του Ντίνου καθώς αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο, στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια των ετών 2013-2015 στην ομάδα των Τρικάλων, και στον Απόλλωνα της Πάτρας την περίοδο 2015-2016. Το 2016 τον βρίσκει αγωνιζόμενο στην ομάδων των Πεύκων στην Α2 Εθνική Κατηγορία και μετά από ένα πέρασμα στη Β’ Εθνική από την ομάδα των Φαρσάλων οδήγησε την Λευκάδα (αγωνιστική περίοδος 2018-2019) στην άνοδο στη Β’ Εθνική.
Ο Ντίνος είναι ένας σύγχρονος γκαρντ, που διαθέτει πολύ καλή αντίληψη του χώρου και αποτελεί έναν από τους καλύτερους και πιο γρήγορους «εκτελεστές» των ελληνικών γηπέδων. Με την απόκτησή του ο Λεύκιππος απόκτησε έναν παίκτη με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο και με «κρύο» αίμα, όπως έχει αποδείξει ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις στην Α1.

Ντίνο καλώς ήρθες στην οικογένεια του Λεύκιππου, σου ευχόμαστε από καρδιάς υγεία και πολλές επιτυχίες!

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Α.Ο. Λεύκιππος Ξάνθης

Στη φωτογραφία απεικονίζονται από δεξιά προς αριστερά ο Πρόεδρος του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Λεύκιππος Ξάνθης, Πέτρος Τσίλογλου, ο καλαθοσφαιριστής Ντίνος Νικολόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Λεύκιππος Ξάνθης, Θωμάς Ξανθόπουλος.

Share it