Search

Ανατρεπτική Ξάνθη “άλωσε” και το Αγρίνιο και έμεινε μόνη πρώτη!

Έκπληκτικά έχει μπει στο πρωτάθλημα η Ξάνθη που μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα, έκανε το 2Χ2 στο ξεκίνημα της Super League 1, μετά το νέο διπλό και μάλιστα με ανατροπή αυτή τη φορά μετά το 1-2 επί του Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαϊροβιτς στο 69′, παράβαση που έκανε ο αρνητικός Ντίρεσταμ που πέρασε ως αλλαγή στην θέση του τραυματία Μπαξεβανίδη, έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από το Αγρίνιο χάρη στα πρώτα γκολ με την ξανθιώτικη φανέλα των Εντουάρντο  στο 70′ και Στάρτζεον στο 77′ και πλέον έχει 6 πόντους στον σχετικό πίνακα και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρά κατοχή της μπάλας, με τους Ξανθιώτες να μπαίνουν με πιο ανασταλτική διάθεση θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες στιγμές με τον Ντουάρτε κυρίως απο λάθη της ξανθιώτικης ομάδας αλλά και με μακρινά σουτ που δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Μπέντο. Με τους ξανθιώτες να έχουν και αυτή την στιγμή τους στο 26΄με το σουτ του Ντουρίτσκοβιτς που απέκρουσε ο Κνέτ. Η πιο άσχημη στιγμή για τον ΑΟΞ ήρθε στο 38′ με τον αρχηγό της ομάδας να αποχωρεί απο το γήπεδο τραυματίας και την θέση του να παίρνει ο Ντίρεσταμ.

Στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο του Φοσέρ στην θέση του κουρασμένου Μπαριέντος η Ξάνθη ήταν πιο απειλητική, όμως κόντρα στην ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι στην μοναδική φορά που πάτησαν την ξανθώτικη περιοχή στο Β’ μέρος κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του του Ντάλσιο από τον Ντίρεσταμ, με τον Μπαίροβιτς να ευστοχεί για το 1-0

Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε άμεσα και στο 72’ ο Εντουάρντο με υπέροχο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Ενώ στο 77’ οι ξανθιώτες «πάγωσαν» το Αγρίνιο καθώς ο Στάρτζεον, μετά από σέντρα του Τερκί πέτυχε το 1-2. Στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με την Ξάνθη να διαχειρίζεται σωστά το αποτέλεσμα φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη, πετυχαίνοντας το δεύτερο διαδοχικό της τρίποντο αλώνοντας μετά το ΟΑΚΑ και το Αγρίνιο

Ντεμπούτο με την ξανθιώτικη φανέλα στη βασική 11άδα πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας Βίτορ Σάο Μπέντο αλλά και οι Ζορντάν Φοσέρ και  Εντουάρντο Τεϊσέιρα που αγωνίστηκαν ως αλλαγή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας) με α’ βοηθό τον Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο (ΕΠΣ Κορινθίας) – β’ βοηθό τον Βασίλη Καλυβα (ΕΠΣ Φθιώτιδας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας), διαιτητής VAR ο Ευάγγελος Μανούχος (ΕΠΣ Αργολίδας) και διαιτητής AVAR ο Ράινχαρντ Μπούξμπάουμ (ΕΠΣ Αν. Αττικής).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Κάστρο): Κνετ, Γιοβάνοβιτς (46′ Μιμίτο), Σανιά, Μαλής, Φυτόπουλος (46′ Μαρσιάλ), Λιάβας, Λουσέρο (68′ Μοράρ), Ντάλσιο, Ντίας, Ντουάρτε, Μπαΐροβιτς.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραμίρεθ): Σάο Μπέντο, Μπαξεβανίδης (38′ λ.τρ. Ντίρεσταμ), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Μπαριέντος (57′ Φοσέ), Στάρτζεον, Τζουρίτσκοβιτς, Ρενέλα (68′ Εντουάρντο).

Share it