Search

Έπιασε μεταγραφικό 14αρι η Ξάνθη που ανακοίνωσε τον δανεισμό του Μουλέν!

Στην ολοκλήρωση της 14ης μεταγραφής της προχώρησε η Ξάνθης που επισημοποίησε τον δανεισμό του Τιμπό Μουλέν απο τον ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος είναι ο δεύτερος δανεικός απο τον ΠΑΟΚ και συνολικά 7ος δανεικός στο φετινό ρόστερ του ΑΟΞ, με τους ξανθιώτες να ευελπιστούν σε αντίθεση με την κακή διετία στον ΠΑΟΚ ο Μουλέν να ενισχύσει τον σύλλογο πιάνοντας εμφανίσεις όπως αυτές με την Λέγκια το 2017 η ακόμα και κατά διαστήματα την περσινή στην Άνκαραγκουτσού που αγωνίστηκε δανεικός απο τους “ασπρόμαυρους”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη η οποία σημειωτέον δεν αναφέρει πουθενά την μορφή απόκτησης του Γάλλου ενώ εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως στο βιογραφικό του σημείωμα δεν υπάρχει πουθενά αναφορά οτι ο παίκτης ανήκε και ανήκει στον ΠΑΟΚ απο το 2017:

O A.O. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Thibault Moulin.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής γεννήθηκε στην γαλλική πόλη Φλερ στις 13 Ιανουαρίου του 1990. Ο Μουλέν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομώνυμη τοπική ομάδα και το 2004 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Καέν. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Οσέρ για την Ligue 1, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και κλήθηκε στην Εθνική Γαλλίας U19. Την πρώτη του σεζόν συμπλήρωσε 18 συμμετοχές πριν μετακομίσει με την μορφή δανεισμού στην Σατορού.

Στην Ligue 2, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο φτάνοντας τους 31 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις κι έχοντας ως απολογισμό τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Καέν, η οποία αγωνιζόταν εκείνη την σεζόν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και αγωνίστηκε σε 22 αναμετρήσεις σκοράροντας μία φορά και μετρώντας δύο ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2013 η Κλερμόν ανακοίνωσε την απόκτησή του και του έδωσε από την πρώτη στιγμή σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Στην πρώτη του σεζόν, στην Ligue 2, έπαιξε σε 34 αγώνες, σκόραρε τρεις φορές και μοίρασε ένα γκολ, επιδόσεις που επανέλαβε και την επόμενη σεζόν, με 35 παιχνίδια, δύο γκολ και δύο ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε την πρόταση της βελγικής Μπέβερεν και την πρόκληση της πρώτης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος. Εκεί ήρθε η αγωνιστική του έκρηξη. Σε 33 παιχνίδια, σημείωσε 4 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ σε μία εξαιρετική χρονιά που δεν πέρασε απαρατήρητη.

Οι εμφανίσεις του, έφεραν προτάσεις στη βελγική ομάδα κι αυτή που κέρδισε στην διεκδίκησή του ήταν η Λέγκια Βαρσοβίας. Στην Πολωνία ο Μουλέν πήρε άμεσα φανέλα βασικού και στην πρώτη του σεζόν μέτρησε 45 συμμετοχές, 3 γκολ και 7 ασίστ. Το φινάλε της σεζόν τον βρήκε πρωταθλητή Πολωνίας, όντας μάλιστα καθοριστικός στον δρόμο για τον τίτλο.

Έχει 17 συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και το highlight του είναι το εξαιρετικό τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο 3-3 των ομίλων του Champions League το 2016.

Ολοκλήρωσε το 2017 στην Λέγκια έχοντας 19 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα. Πέρσι αγωνίστηκε στην 1η κατηγορία της Τουρκίας συμμετέχοντας σε 20 αγώνεε με τη φανέλα της Ankaragücü.

Δύο φορές πρωταθλητής Πολωνίας και δύο φορές κυπελλούχος σε Ελλάδα και Πολωνία, με 267 συνολικές συμμετοχές με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειας της Xanthi FC.

Thibault Moulin, καλώς ήρθες στην Ξάνθη!

http://

Share it