Search

Με νέα νίκη επί της Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελίτ της Ευρώπης!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας άλλη μία φοβερή εμφάνιση σε μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά της ιστορίας του, κέρδισε για δεύτερη φορά την Κράσνονταρ, αυτή τη φορά στη Ρωσία με 1-2 και επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην ελίτ και στους ομίλους του Champions League, στους οποίους θα αγωνιστεί για 19η φορά στην ιστορία του.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι όπως ήταν αναμενόμενο μιας που έψαχναν ένα γρήγορο τέρμα, απειλώντας με τα σουτ των Βάντερσον και Μπεργκ που δεν βρήκαν στόχο. Ο Μάρτινς φώναζε στους παίκτες του να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να μην κλειστούν στα καρέ τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να απαντήσουν άμεσα στις ευκαιρίες με το σουτ του Ποντένσε στο 7′, το οποίο ο τερματοφύλακας των Ρώσων έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Και μπορεί στο 10ο λεπτό ο Ούτκιν να άνοιξε το σκορ για την Κράσνονταρ μετά την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, που δέχθηκε γκολ για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, όμως ένα λεπτό αργότερα η Ελληνική ομάδα έφτασε στην ισοφάριση με τον Ελ Αράμπι, ο οποίος κέρδισε θέση στη βασική εντεκάδα μετά τον τραυματισμό του Γκερέρο στην προθέρμανση, τελειώνοντας ουσιαστικά από εκείνο το σημείο την υπόθεση πρόκριση.

Στο 32′ οι Ρώσοι έχασαν με τραυματισμό τον Σουλεϊμάνοφ και στο 48′ με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πάλι ο Ελ Αράμπι, μετά από νέα ασίστ του Βαλμπουενά, έκανε το 1-2 βάζοντας τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Το παιχνίδι είχε ήδη αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να χάνει και άλλες ευκαιρίες για να πετύχει νέο τέρμα, με τον Μασούρα να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση ιδανικά στο 54′ και το πλασέ του Βαλμπουενά στο 67′ να περνά μόλις άουτ.

Να σημειώσουμε επίσης πως στο 60′ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή Ποντένσε, ενώ λίγο αργότερα ο Σεμέδο έγινε αναγκαστική αλλαγή παραχωρώντας τη θέση του στον Σισέ. Τέλος στο 82′ ο Κριτσιούκ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την απειλή του Ποντένσε, ενώ στις καθυστερήσεις πρώτα ο Μασούρας και μετά ο Ελ Αράμπι δεν σημάδεψαν σωστά.

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα, πήρε μία άνετη επική πρόκριση στους ομίλους του Champions League και θα περιμένει πλέον την κλήρωση της Πέμπτης για να μάθει τους αντιπάλους του. Παράλληλα οι Ερυθρόλευκοι θα βάλουν στα ταμεία τους περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ χάρισαν και πολύτιμους βαθμούς στη χώρα μας στην κατάταξη της UEFA.

Share it