Search

“Έσπασε” η… κατάρα των εκτός με ΑΕΚ! Οι 13 έδρες που δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας η Ξάνθη!!!

Μια “κατάρα” που διήρκεσε μια 30ετια, βέβαια η ΑΕΚ έλειπε και δύο χρόνια καθώς αγωνίστηκε σε Γ’ και Β’, έσπασε την περασμένη Κυριακή η Ξάνθη που κέρδισε για πρώτη φορά τους “κιτρινόμαυρους” στην έδρα τους.

Ένα ιστορικό επίτευγμα για τον ΑΟΞ που αποτελεί μια απο τις πλέον σταθερές δυνάμεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου μια και μετά τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό είναι η μοναδική ομάδα που δεν υποβιβάστηκε ποτέ απο την ημέρα που ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας μάλιστα μπει πλέον στην 4η δεκαετία της στα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πλέον η μοναδική έδρα ομάδας της Super League που δεν έχει καταφέρει ακόμη να “αλώσει” η Ξάνθη είναι αυτή του Ολυμπιακού με τους Ξανθιώτες σε 30 ματς να μετρούν 23 ήττες ενώ έχουν αποσπάσει και 7 ισοπαλίες. Και το αναφέρουμε έτσι μια και οι υπόλοιπες 12 έδρες που δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει είναι δύσκολο να το πράξει άμεσα μια και οι ομάδες αυτές είτε δεν αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία είτε έχουν διαλυθεί, ενώ για τον ΑΟΞ υπάρχει η “δικαιολογία” πως με πολλές απο αυτές έχει αγωνιστεί ελάχιστα.

Πιο συγκεκριμένα η Ξάνθη δεν κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς(σε 7 ματς 4 ισοπαλίες και 3 ήττες), τον Πανηλειακό(σε 7 ματς 1 ισοπαλία και 6 ήττες), το Αιγάλεω(σε 6 ματς 2 ισοπαλίες και 4 ήττες), τον Εδεσσαϊκό(σε 5 ματς 2 ισοπαλίες και 3 ήττες), με τον Πανσερραϊκό(5 ήττες σε ισάριθμα ματς), τον Πιερικό(2 ήττες σε ισάριθμα ματς), τον Ολυμπιακό Βόλου(2 ήττες σε ισάριθμα ματς), την Χαλκηδόνα(2 ήττες σε ισάριθμα ματς), απο ένα ματς το οποίο έληξε ισόπαλο η Ξάνθη έπαιξε με Πανελευσινιακό, Καστοριά και Θρασύβουλο, ενώ στο μοναδικό ματς που έπαιξε στα Τρίκαλα ηττήθηκε.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν φυσικά μόνο για παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας είτε αυτή ονομαζόταν Α’ Εθνική είτε Super League.

Share it