Search

Ονειρικό ξεκίνημα με ιστορικό διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ για την Ξάνθη!

Συγκλονιστικό ξεκίνημα έκανε στο πρωτάθλημα της. Super League η Ξάνθη που πήρε μεγάλο διπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο επί της ΑΕΚ με 2-1. Ιστορική νίκη καθώς αυτή είναι η πρώτη του ΑΟΞ σε εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Ξάνθης με εξαιρετικό στήσιμο περιορίζοντας αισθητά την ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει αναίμακτα το πρώτο μέρος χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση. Με τους κιτρινόμαυρους μάλιστα από το 34 να μένουν με παίκτη λιγότερο λόγω απευθείας κόκκινης του Ζεράλντες, ενώ στο 41 η Ξάνθη έχασε με τραυματισμό τον Μαλεζά με τον Λισγάρα να περνά στην θέση του.

Στην επανάληψη και παρότι η ΑΕΚ μπήκε δυνατά η ομάδα της Θράκης κατάφερε στο 67 να αιφνιδιάσει και να πάρει κεφάλι στο σκορ, ο Στάρτζεον έκανε το γύρισμα απ’ τα δεξιά, ο ο Μπαριέντος έκανε την προβολή, ο Μπάρκας απέκρουσε, αλλά ο Αμορίμ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Στο 78 η Ξάνθη πάγωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ με τον Ρενέλα να σπάει όμορφα στον Μπαριέντος που με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Μπάρκα για το 0-2. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει στο 90 με τον Ολιβέιρα μετά από ασίστ του Πέτρου Μάνταλου

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος με α’ βοηθό τον Λάζαρο Δημητριάδη και β’ βοηθό τον Δημήτρη Νατσιόπουλο (ΕΠΣ Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Πέτρος Τσαγκαράκης, ενώ διαιτητής VAR θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης (ΕΠΣ Χανίων) και διαιτητής AVAR ο Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας).

AEK (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Κρστίτσιτς, Σιμόες, Βέρντε, Ζεράλντες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Στάρτζεον, Μπαριέντος, Τερκί, Ρενέλα

 

Share it