Search

Μείωσε την διαφορά από την Κύπρο κατά 75 βαθμούς η Ελλάδα στο UEFA Ranking!

Μπορεί να μην ήταν και η πιο επιτυχημένη εβδομάδα, αυτή που πέρασε, για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας που μόνο ο Ολυμπιακός προσέφερε βαθμούς στην συγκομιδή της χώρας μας στο UEFA Ranking, ωστόσο η διαφορά από την Κύπρο μειώθηκε κατά 75 βαθμούς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Τσέχοι είδαν τον μοναδικό εκπρόσωπο που τους έχει απομείνει, την Σλάβια Πράγας, να κερδίζει εκτός έδρας την Κλουζ και να κερδίζει 200 βαθμούς, όσους ακριβώς κατέκτησε και η χώρα μας με την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού. Οι Δανοί είδαν την Κοπεγχάγη να κερδίζει επίσης, όμως αύξησαν την διαφορά, μιας που κατέκτησαν 250 βαθμούς, αφού έχουν 4 ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Κύπριοι είδαν τον ΑΠΟΕΛ να κρατά το μηδέν κόντρα στον Άγιαξ και τον Απόλλωνα να γνωρίζει αναμενόμενη ήττα από την Αϊντχόβεν, με συνολικό κέρδος από την μία αυτή ισοπαλία, τους 125 βαθμούς. Οι Κροάτες με την νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την ήττα της Ριέκα, μείωσαν την διαφορά κατά 50 βαθμούς από την χώρα μας, οι Σέρβοι με την ισοπαλία του Ερυθρού Αστέρα και την νίκη της Παρτιζάν μάζεψαν 375 βαθμούς, όσους ακριβώς κέρδισαν και οι Σκωτσέζοι, οι δύο Νορβηγικές ομάδες ηττήθηκαν αμφότερες, η Γιουνγκ Μπόις, η μοναδική εκπρόσωπος της Ελβετίας που εξακολουθεί να αγωνίζεται στα προκριματικά, μιας που Βασιλεία και Λουγκάνο βρίσκονται ήδη στους ομίλους του Europa League, ήρθε ισόπαλη και προσέφερε στην χώρα της 100 βαθμούς, ενώ τέλος οι Σουηδοί με την νίκη της Μάλμε και την ήττα της ΑΙΚ κέρδισαν 250 βαθμούς.

Όπως έχει ήδη ειπωθεί, Σκωτία, Νορβηγία, Ελβετία και Σουηδία θα μας απασχολήσουν περισσότερο το επόμενο καλοκαίρι, όμως καλό είναι να έχουμε από τώρα μια εικόνα. Κύριος αντίπαλος μας προφανώς και παραμένει η Κύπρος, στο κυνήγι της 15ης θέσης, ενώ με ιδανικές πορείες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ κατά πάσα πιθανότητα, μιας που η ΑΕΚ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη για φέτος, δεν θα απέχουν πολύ τόσο η Τσεχία όσο κυρίως και η Δανία. Το νου μας ωστόσο τόσο στην Κροατία όσο και στην Σερβία που ακολουθούν κατά πόδας και προσπαθούν να μειώσουν την διαφορά, κυρίως για την επόμενη σεζόν!

Τέλος να σημειώσουμε πως πρόκριση ομάδας στους ομίλους του Champions League αποφέρει 4000 βαθμούς, διαιρεμένους με τον αριθμό των ομάδων της κάθε χώρας, κάτι που σημαίνει πως πχ η επικείμενη πρόκριση του Ολυμπιακού θα μας δώσει μπόνους 800 βαθμούς, ενώ να τονίσουμε πως από την φάση των ομίλων οι βαθμοί για νίκες και ισοπαλίες διπλασιάζονται, δηλαδή κάθε νίκη Ελληνικής ομάδας θα αποφέρει 400 αντί για 200 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 200 αντί για 100.

Αναλυτικά το UEFA Ranking όπως έχει διαμορφωθεί:

Share it