Search

Απο το ΟΑΚΑ ξεκινά το φετινό ταξίδι της Ξάνθης! Η παράδοση με την ΑΕΚ και ο απολογισμός στις πρεμιέρες για τον ΑΟΞ

Απέναντι στην ομάδα με την οποία διατηρεί την χειρότερη παράδοση, απο τους “μεγάλους”, και μάλιστα εκτός έδρας ξεκινά το φετινό ταξίδι της Ξάνθης στην 31η διαδοχική παρουσία της στην μεγάλη κατηγορία, οπού τίθεται αντίπαλος με την ΑΕΚ στις 22:00(Novasports)

Ρίχνοντας μία ματιά στην προϊστορία τους διαπιστώνει κανείς πως όχι απλά η Ξάνθη έχει κακή παράδοση με την ΑΕΚ αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ την «Ένωση» ως φιλοξενούμενη, ανεξάρτητα από το γήπεδο στο οποίο έγινε το εκάστοτε ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 23 νίκες, ενώ 5 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Συνολικά (ανεξάρτητα από την έδρα) σε 50 αναμετρήσεις οι Ξανθιώτες έχουν πανηγυρίσει 5 νίκες, 18 ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ 30 φορές έχει επικρατήσει ο «Δικέφαλος».

Από την ΑΕΚ η Ξάνθη έχει υποστεί και την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν είχε χάσει 8-0 εκτός έδρας τη σεζόν 1989/90. Πέρυσι η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ ηττήθηκε με 4-0 στο ΟΑΚΑ, ενώ στα Πηγάδια είχαν επικρατήσει οι “κιτρινόμαυροι” με 3-1. Οι Θρακιώτες έχουν να νικήσουν την ΑΕΚ από την 1η Σεπτέμβρη του 2012 όταν και είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς χάρη σε γκολ του Μαρκόφσκι.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε πρεμιέρα πρωταθλήματος με το 2016 και την ήττα της Ξάνθης με 4-1 στο ΟΑΚΑ. Η Ξάνθη απο το 1989 όταν και ανέβηκε στην Α’ Εθνική να έχει σε συνολικά 30 πρεμιέρες απολογισμό 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες, απο τα οποία μακριά απο την Ξάνθη ο ΑΟΞ έχει δώσει 17 ματς μετρώντας 2 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες. Τελευταία νίκη για την Ξάνθη σε πρεμιέρα ήταν εκτός έδρας κόντρα στον Πανιώνιο το 2008 με ένα απίθανο γκολ απο τον Ταϊντέρ απο το κέντρο του γηπέδου. Πέρσι η Ξάνθη στην πρεμιέρα της γνώρισε την ήττα απο τον Παναθηναϊκό με 1-0 στα Πηγάδια.

Για το αποψινό ματς ο Κίκο Ραμίρεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Βασίλη Φασίδη, με τους ξανθιώτες να θέλουν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Δείτε ΕΔΩ την αποστολή

Απο την άλλη η ΑΕΚ που ξεκίνησε εντυπωσιακά τα επίσημα ματς της με νίκη στην Κραίόβα, στα τελευταία της δύο όμως η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική με τους “κιτρινόμαυρους” παρά την κακή εμφάνιση εντός αναδείχτηκαν ισόπαλοι με την Κραϊόβα και πέρασαν κάτι όμως που δεν συνέβη με την Τραμπζονσπόρ απο την οποία υπέστησαν βαριά εντός έδρας ήττα. Για το ματς με την Ξάνθη ο Πορτογάλος τεχνικός της Ένωσης άφησε εκτός τους Σιμάο και Παουλίνιο. Δείτε ΕΔΩ την αποστολή

Την αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 22:00 θα διευθύνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας

Share it