Search

Ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων φαβορί για την αναπλήρωση του κενού στην Α’ ΕΠΣ Θράκης!

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να απαντηθεί οριστικά το ερώτημα που προέκυψε, σχετικά με την αναπλήρωση του κενού στην Α’ ΕΠΣ Θράκης, μετά την μη κάθοδο της Αναγέννηση Παγουρίων.

Σύμφωνα τουλάχιστον με την περσινή προκήρυξη των Πρωταθλημάτων, σε περίπτωση που προέκυπτε κενή θέση, αυτή καλύπτονταν από τις επιλαχούσες ομάδες της πρώτης εξάδας της Β’ κατηγορίας και εν συνεχεία από τους συλλόγους που υποβιβάστηκαν από την Α’.

Αναλυτικά το συγκεκριμένο απόσπασμα: “Αν μία ή περισσότερες ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α κατηγορία παραιτηθούν για οποιοδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ,τότε δικαίωμα προβιβασμού στην Α κατηγορία και συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α  κατηγορίας 2018-19  αποκτούν κατά σειρά  οι ομάδες της Β κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου  2017-18 που κατέλαβαν την 3η  μέχρι  την 6η θέση. Αν και μετά την εξάντληση της 6ης θέσης δεν καλυφθεί ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων της Α  κατηγορίας  , τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες ομάδες  από την Α κατηγορία  2017-18 εφόσον δεν είχαν αποβληθεί ή παραιτηθεί από το πρωτάθλημα, μέχρι να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδωνΑν μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες.  Δεν μπορεί να συμπληρωθεί ο αριθμός των ομάδων μετά την κλήρωση των πρωταθλημάτων.”

Σύμφωνα λοιπόν με την τελική βαθμολογία της περσινής σεζόν στην Β’ ΕΠΣ Θράκης η πρώτα ομάδα που αποκτά το δικαίωμα για άνοδο είναι ο Κομψάτος Πολυάνθου, ο οποίος όμως σύμφωνα με πληροφορίες του SportsAddict, δεν σκοπεύει να ανέλθει στην Α’ κατηγορία και πάλι, έστω και από καραμπόλα, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν δύο σεζόν, στην πρώτη του ιστορική συμμετοχή στο συγκεκριμένο επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής ως γνωστόν έχει ουσιαστικά συγχωνευθεί με το Κόσμιο, οπότε ακολουθούν το Αγιοχώρι, το οποίο κινδυνεύει να μην δηλώσει καν συμμετοχή σε οποιαδήποτε διοργάνωση και ο Ηρακλής Σαπών που επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο του προβιβασμού του στην παρούσα φάση.

Οπότε ο κλήρος πλέον πέφτει στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος προφανώς, όπως δήλωσαν οι άνθρωποί του και θα ήθελε να παραμείνει, έστω και με αυτόν τον τρόπο στην Α’ κατηγορία και την νέα σεζόν. Να θυμίσουμε πως πέρυσι ο Σπάρτακος έχασε την παραμονή του ουσιαστικά την προτελευταία αγωνιστική των play-out, από τον Ορφέα Ξυλαγανής, με ένα τέρμα του Τροκάνα στις καθυστερήσεις που είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Αγίων Θεοδώρων. Θυμηθείτε το τέρμα στο παρακάτω βίντεο, από την εφημερίδα Περισκόπιο:

https://www.facebook.com/efimeridaperiskopio/videos/2454195447924655/

Share it