Search

Σε τελική ευθεία οι εργασίες στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής!

Στην άκρη της πλατείας έχουν φτάσει οι εργασίες για την αντικατάσταση των μαρμάρων του κεντρικού διαδρόμου της Κεντρικής πλατείας Κομοτηνής, οι οποίες ξεκίνησαν την άνοιξη.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπλασης δημοσίων χώρων από το Δήμο Κομοτηνής, που στην περίπτωση της πλατείας αφορά κυρίως την αποκατάσταση των συγκεκριμένων επιστρώσεων, οι οποίες βρισκόταν σε κακή κατάσταση, καθώς και των μαρμάρινων φιλέτων παράλληλα στις σχάρες απορροής όμβριων υδάτων, οι οποίες βρίσκονταν σε πραγματικά πολύ κακή κατάσταση.

Με την ολοκλήρωση της κεντρικής διαδρομής οι παρεμβάσεις στην πλατεία δεν σταματούν, τουλάχιστον σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, που περιλαμβάνει και την αποκατάσταση παρτεριών από τούβλο, αλλά και την διάνοιξη και οριοθέτηση νέων δενδροδόχων.

Βέβαια οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται, όπως και αυτές στο Σπαθί, δεν θα αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση της πλατείας, η οποία θα παραμείνει λίγο πολύ ως έχει, ίσως λίγο πιο γυαλιστερή, και αυτό μόνο το πρώτο διάστημα καθώς η εμπειρία έχει δείξει πως και οι καινούριες στρώσεις γρήγορα τείνουν να αποκτήσουν μια πιο γκρι απόχρωση.

Μολονότι το ζήτημα της πλατείας ως δημόσιου χώρου και του τρόπου με τον οποίο αποτελεί μέρος της αστικής εμπειρίας της Κομοτηνής, αποτελεί ένα ακανθώδες θέμα το οποίο συζητείται ακόμα από την δημιουργία της, και μάλλον θα μείνει ακαδημαϊκό για μερικά χρόνια, μετά και την εκτεταμένη ανακαίνιση που έγινε.

Από ό,τι φαίνεται πάντως, οι νέοι φοιτητές θα δουν την πλατεία ανακαινισμένη, αν και όχι πολύ αλλαγμένη.

ΠΗΓΗ: Παρητηρητής της Θράκης

Share it