Search

Πέταξε για τα αστέρια του Champions League ο Ολυμπιακός με νέα τεσσάρα επί της Κράσνονταρ!

Με το ένα πόδι στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός ο οποίος πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση κέρδισε με 4-0 την Κράσνονταρ των 150 εκατομμυρίων.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι στο σημερινό παιχνίδι, αφού ο αντίπαλός τους δεν ήταν επιπέδου Πλζεν και Μπασακσεχίρ, αλλά μία ομάδα που αν και σχετικά νεοσύστατη μπορούσε να κάνει τη ζημιά σε οποιοδήποτε αντίπαλο, ιδίως στην κόντρα επίθεση, όπως άλλωστε έκανε και με την Πόρτο στον προηγούμενο γύρο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι έχοντας στο μυαλό του κυρίως στην άμυνα, με τους Ρώσους να μπαίνουν στο κλίμα του αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά απειλώντας μάλιστα στο 11′ με ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Σα. Στο 20ο λεπτό οι Ρώσοι πραγματοποίησαν την πρώτη τους αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική βλέποντας τον Καμπελά να τραυματίζεται και να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Σα δεν ανησυχούσε, ο Τσιμίκας για άλλο ένα ματς στο οποίο κλήθηκε να μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας ήταν άριστος, Σεμέδο, Μεριά και Ελαμπντελαουί ήταν επίσης πολύ προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους, με τον Μπουχαλάκη και τον Γκιγιέρμε για άλλο ένα ματς να καλύπτουν αρκετά χιλιόμετρα, τον Μασούρα να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στον Τσιμίκα, τον Βαλμπουενά να κάνει και πάλι τα δικά του και τον Γκερέρο να βρίσκει και πάλι δίχτυα.

Συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ισπανός φορ που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση φέτος, με μία σεντερφορίσια κίνηση έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής και με ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους κύλησε πάνω κάτω όπως και του πρώτου, ωστόσο από το 55′ και έπειτα οι Ρώσοι προσπάθησαν να φανούν ακόμα πιο απειλητικοί χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με το μεγάλο αστέρι τους τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τον Μπεργκ, με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει και στις δύο περιπτώσεις εκτός εστίας.

Το δύσκολο διάστημα για τον Ολυμπιακό πέρασε ανώδυνα, οι ερυθρόλευκοι με τρομακτική ψυχραιμία και υπομονή είχαν το ματς στα μέτρα τους σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, για να ακολουθήσει στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς το αποκορύφωμα της σημερινής εμφάνισης. Ο Μάρτινς αυτή τη φορά επέλεξε ως πρώτη του αλλαγή τον Ραντζέλοβιτς, με το νεαρό Σέρβο να πετυχαίνει στο 76′ μετά από φοβερή μπαλιά του Βαλμπουενά το 2-0 και στο 85′ με σουτ έξω από την περιοχή το 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα εβαλε με τη συμπλήρωση των 90′ ο Ποντενσε ο οποίος με ένα φοβερό ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το τέρμα που δικαιούταν σύμφωνα με τη σημερινή του εμφάνιση και το 4-0, στέλνοντας τον Ολυμπιακό εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πάλι μετά από δύο χρόνια.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής αναμέτρησης και το φετινό ντεμπούτο του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Ολυμπιακού αγωνιζόμενος για περίπου 5 λεπτά. Ο επαναληπτικός της Ρωσίας είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Τρίτη στις 22:00.

Share it