Search

Ανακοινώθηκαν οι φορο-ελαφρύνσεις στο ποδόσφαιρο απο τον Υφυπουργό Αθλητισμου

Της μειώσεις που έπονται στο φόρο στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, περίπου στο μισό από το 45% που ίσχυε ως σήμερα, στα εισιτήρια των αγώνων και όχι μόνο ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου ο Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στην Γ.Γ.Α.

Ο κ. Αυγενάκης υποδέχθηκε το πρωί στο γραφείο του, τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ Μηνά Λυσσάνδρου, τον εμπειρογνώμονα τως διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών (FIFA/UEFA) Πετρ Φούσεκ και τους εκπροσώπους της Β’ Εθνικής Λεουντσάκο και Βουγίδη.

Μεταξύ των άλλων που συζητήθηκαν, ήταν και οι αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Έτσι μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια, όπως και ο ΦΠΑ στα εισιτήρια (όχι μόνον στο ποδόσφαιρο αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα) ενώ όπως επεσήμανε ο Υπουργός Αθλητισμού «θα δοθούν κίνητρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία…»

Την ικανοποίησή του για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Υπουργού Αθλητισού αλλά και την εν γένει συνεργασία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την Πολιτεία εξέφρασε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσσάνδρου τονίζοντας: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με το Υπουργείου Αθλητιμσού. Με πρωτοβουλίες του κ. Αυγενάκη τα πράγματα προχωράνε προς το καλύτερο. Υπάρχει η καλή διάθεση να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά όλα τα θέματα γύρω από το ποδόσφαιρο και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε..»

Share it