Search

Ο απολογισμός της Ξάνθης στα φιλικά προετοιμασίας και τι περιμένουμε να δούμε στην έναρξη του πρωταθλήματος!

Με την ήττα στο ΟΑΚΑ απο τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε ο κύκλος των φιλικών προετοιμασίας της Ξάνθης που πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος και του αγώνα με την ΑΕΚ(25/8, 21:30) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Στα συνολικά 8 ματς που έδωσε η ομάδα της Ξάνθης μέτρησε 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, έχοντας σημειώσει 13 τέρματα και δεχτεί 7. Πρώτοι σκόρερ των φιλικών αναδείχτηκαν οι Τζορντάν Φοσέρ, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης και Χρήστος Λισγάρας που πέτυχαν απο 3 τέρματα, ενώ απο 1 γκολ σημείωσαν οι Φάκης, Στάρτζεον, Ρενέλα και Μπαριέντος. Πάντως όσο ενθαρρυντική ήταν η εικόνα της ομάδας στην Βουλγαρία, με αντιπάλους βέβαια μέτριας έως χαμηλής δυναμικής, άλλο τόσο προβλημάτισε η παρουσία της στα εν Ελλάδι φιλικά καθώς και στα τρία ματς της είχε απο ένα καλό και ένα προβληματικό ημίχρονο με την ομάδα να δυσκολεύεται στην δημιουργία φάσεων αν και αυτό μπορεί να αλλάξει όταν υπάρξει πλήρης προσαρμογή του Εντουάρντο αλλά και των έτερων αποκτημάτων της ομάδας όπως οι Στάρτζεον και Τερκί που μπορούν να δώσουν πολύτιμες λύσεις στην δημιουργία του παιχνιδιού.

Στα τρία φιλικά επί Ελληνικού εδάφους οπού πλέον ο Ισπανός τεχνικός καλείται να ετοιμάσει την ομάδα ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, σίγουροι μοιάζουν οι Αμπάντ(αγωνίστηκε στα 2 απο τα 3 βασικός), Σόσα(αγωνίστηκε και στα τρίτα βασικός μετρώντας δύο 90λεπτα και ένα 80λεπτο), Μπαξεβανίδης(βασικός και στα 3 ματς), Καρασαλίδης(βασικός και στα 3 ματς), Κοβάσεβιτς(βασικός και στα 3 ματς αγωνιζόμενος μάλιστα και στα τρία ολόκληρα τα ματς), Τερκί(αγωνίστηκε βασικός στα δύο τελευταία ενώ με τον Βόλο μπήκε ως αλλαγή στο 60′), Τζουρίτσκοβιτς(βασικός και στα τρία φιλικά). Ενώ απο εκεί και πέρα έχουμε περιπτώσεις όπως οι Λισγάρας και Μαλεζάς που αγωνίστηκαν βασικοί σε 2 απο τα 3 φιλικά, όπως και οι Φοσέρ και Ρενέλα δείχνοντας πως ακόμη ο Ισπανός δεν έχει ξεκάθαρο ποιο δίδυμο θα προτιμήσει στην άμυνα αλλά και ποιος θα είναι η “αιχμή του δόρατος” του ΑΟΞ αλλά παράλληλα δείχνει και το βάθος του φετινού ρόστερ. Μια και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο κέντρο οπού πέρα απο τον σίγουρο Κοβάσεβιτς μάχη για θέση στην ενδεκάδα δίνουν οι Τερκί, Ντε Λούκας, Μπαριέντος και Καμαρά, ενώ στο αριστερό άκρο ο Αμορίμ δείχνει να έχει προβάδισμα όμως ο Στάρτζεον ανεβάζει ρυθμούς ενώ θα πρέπει να αναμένουμε και τις αλλαγές που θα φέρει στο αρχικό σχήμα η παρουσία του Εντουάρντο

Αναλυτικά τα φιλικά που έχει δώσει η Ξάνθη:

ΑΟ Ξάνθη – Κ19 Ξάνθη  2-1(Γκαργκαλατζίδης(2)

ΑΟ Ξάνθη – Χάποελ Ραμάτ  1-0(Φάκης)

ΑΟ Ξάνθη – Ένωση Παραλιμνίου  3-1(Στάρτζεον, Λισγάρας(2))

ΑΟ Ξάνθη – Νέα Σαλαμίνα   2-1(Λισγάρας, Γκαργκαλατζίδης)

ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός Λευκωσίας  3-0(Φοσέρ(2), Ρενέλα)

ΑΟ Ξάνθη – Βόλος ΝΠΣ  1-1(Μπαριέντος)

ΑΟ Ξάνθη – Λάρισα  1-0(Φοσέρ)

Παναθηναϊκός – ΑΟ Ξάνθη  3-0

Share it