Search

Η αναδιαρθρωμένη Α’ ΕΠΣ Θράκης, ο αριθμός των κατηγοριών και η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής! Ο προσωρινός χάρτης της σεζόν 2019-2020!

Με τους περισσότερους συλλόγους να ξεκινούν την προετοιμασία τους αυτές τις ημέρες, εισερχόμαστε σιγά-σιγά στην τελική ευθεία σχετικά με τις ομάδες που θα αγωνιστούν και την εικόνα του χάρτη της ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2019-2020. Θετικό το γεγονός πως φέτος, όπως όλα δείχνουν θα έχουμε επανεμφάνιση σωματείων και επιτέλους θα σταματήσει η αρνητική “παράδοση” που είχε χτιστεί και έφερε την ΕΠΣ Θράκης κάθε χρόνο και με λιγότερα σωματεία.

Συγκεκριμένα την σεζόν 2013-14 η ΕΠΣ Θράκης απαριθμούσε τέσσερις κατηγορίες και 43 ομάδες, την σεζόν 2014-15, τρεις κατηγορίες και 38 συλλόγους, την σεζόν 2015-16, τρεις κατηγορίες και 32 ομάδες, την σεζόν 2016-17, δύο κατηγορίες και 28 ομάδες, την σεζόν 2017-18, δύο κατηγορίες και 27 ομάδες, ενώ πέρυσι και πάλι με δύο πρωταθλήματα συμμετείχαν 23 σύλλογοι. Όπως καταλαβαίνετε τουλάχιστον από το 2013-14 και έπειτα, δεν υπήρχε σεζόν που δεν παρατηρήθηκε μείωση στις ομάδες που εμφανίστηκαν στα γήπεδα, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως μέσα σε πέντε χρόνια, ο αριθμός των ενεργών σωματείων έπεσε σχεδόν στο μισό, αφού από 43 ομάδες φτάσαμε στις 23!

Φέτος παρά τις συγχωνεύσεις του Κοσμίου με τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής και των Θρακών Κομοτηνής με τον Ορφέα Στρύμης, φαίνεται πως θα μπει ένα τέλος στο παραπάνω φαινόμενο, αφού με τις διαφαινόμενες “προσθήκες” των Νέα Ρωμά, Αλανότοπου, Φιλίας Κομοτηνής, Νέας Καλλίστης και Πόντου Θρυλορίου, θα φτάσουμε τις 27 ομάδες. Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στις διοργανώσεις της νέας σεζόν λήγει στις 23 Αυγούστου!

Πέραν των ομάδων που τελικά θα δηλώσουν συμμετοχή, υπάρχει ένα ακόμα μεγάλο ερωτηματικό, που αφορά τον αριθμό των κατηγοριών. Καταρχάς, όπως έχουμε αναφέρει από τα τέλη της περσινής σεζόν, η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν χρονιά αναδιάρθρωσης, αφού πλέον Α’ και Β’ κατηγορία θα απαριθμούν 10 και όχι 12 ομάδες, όπως συνέβαινε. Με τις νέες προσθήκες που έχουμε και τις 27 ομάδες, οι εφτά εξ αυτών, μιας που συμπληρώνεται ο προαπαιτούμενος αριθμών σωματείων, σύμφωνα με την περσινή προκήρυξη τουλάχιστον, θα αγωνίζονταν στο Πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ξεκαθαρίσει προς το παρόν, αν θα ισχύσει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στην Β’ κατηγορία όλες τους. Βέβαια το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες αν ο τελικός αριθμός ομάδων θα φτάσει τις 26.

Το παραπάνω αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την πάροδο των δηλώσεων συμμετοχής και την ανάρτηση των προκηρύξεων της νέας σεζόν.

Πάμε να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πως διαμορφώνεται προς το παρόν ο χάρτης της σεζόν 2019-2020 στην ΕΠΣ Θράκης (με τρεις κατηγορίες):

Α’ ΕΠΣ Θράκης: ΠΑΟΚοσμίου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Ελπίδα Σαπών, ΑΠΣ Πανθρακικός, Δόξα Σώστη, Αναγέννηση Παγουρίων, Δόξα Γρατινής, Ορφέας Ξυλαγανής, Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου, Αετός Μίσχου.

Β’ ΕΠΣ Θράκης: Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Βιστωνίδα Κοπτερού, Ορφέας Στρύμης, Δόξα Προσκυνητών, Κομψάτος Πολυάνθου, Αγιοχώρι, Ηρακλής Σαπών, Ατσάλι Αρχοντικών, ΑΟ Αρσακείου, Πόντος Κομοτηνής.

(;) Γ’ ΕΠΣ Θράκης: Ένωση Ασωμάτων, ΑΕ Κομοτηνής, Φιλία Κομοτηνής, Νέα Καλλίστη, Αλανότοπος, Πόντος Θρυλορίου, Νέα Ρωμά.

Share it