Search

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ που λύγισε στα πέναλτι την Τσέλσι!

Συγκλονιστικός ήταν ο πρώτος Ευρωπαϊκός τελικός της σαιζόν με την κάτοχο του Champions League να επικρατεί με 5-4 στα πέναλτι της κατόχου του Europa League, Τσέλσι και αφού κατέκτησε το Super Cuo αναδείχτηκε Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης

Η αναμέτρηση του «Vodafone Park» στην Κωνσταντινούπολη, ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές, πράγμα που είχε άμεσο αντίκτυπο στο θέαμα. Με την πάροδο του χρόνου, η Τσέλσι κέρδισε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και έφτασε στο γκολ, όταν ο Ολιβιέ Ζιρού στο 36ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Άντριαν μετά την ασίστ του Πούλισιτς.

Η απάντηση των «κόκκινων» ήρθε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 48’ ο Σαντιό Μανέ με εξ επαφής πλασέ έκανε το 1-1 μετά απο ασίστ του Φιρμίνο που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι. Από εκεί και μετά η Λίβερπουλ ήταν κυρίαρχη, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην άμυνα των «μπλε». Έτσι το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής διάρκειας.

Ο επιπλέον χρόνος της παράταξης ξεκίνησε με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να φτάνει σε δεύτερο γκολ. Δράστης και πάλι ο Σαντιό Μανέ, που στο 95’ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κέπα, έπειτα απο τη εκ νέου ασίστ του Φιρμίνο. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα (101’), οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο, μια παράβαση που ακόμη και με το VAR δεν μοιάζει ξεκάθαρη η ανατροπή του Εϊμπραχαμαπο τον Άντριαν. Στη συνέχεια το ισόπαλο 2-2 δεν άλλαξε, οδηγώντας τις δύο ομάδες στα πέναλτι.

Εκεί, οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ ήταν αλάνθαστοι, με τον Εϊμπραχαμ να βλέπει τον Ισπανό κίπερ των “κόκκινων” να αποκρούει την εκτέλεση του και να χαρίζει τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς στην Λίβερπουλ που κατέκτησε το 4ο Super Cup της ιστορίας της

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Φιρμίνο (1-0)

Ζορζίνιο (1-1)

Φαμπίνιο (2-1)

Μπάρκλεϊ (2-2)

Ορίγκι (3-2)

Μάουντ(3-3)

Αλεξάντερ Άρνολντ (4-3)

Έμερσον (4-4)

Σαλάχ (5-4)

Εϊμπραχαμ(Απόκρουση)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριαν, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91΄ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Μίλνερ (64΄ Βαϊνάλντουμ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τσαμπερλέιν (46΄ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (103΄ Οριγκί)

ΤΣΕΛΣΙ (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ζούμα, Κρίστενσεν (84΄ Τομόρι), Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (101΄ Μπάρκλεϊ), Πέδρο, Πούλισιτς (74΄ Μάουντ), Ζιρού (74΄ Εϊμπραχαμ).

Share it