Search

Στο “μικροσκόπιο” του Γιώργου Πεταλωτή οι μισθοί των πρωτοκλασάτων δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Μετά την αποκάλυψη των προσώπων που θα τρέξουν το πρότζεκτ της νέας ΕΡΤ, η κουβέντα άρχισε να περιστρέφεται γύρω απ’ τους δημοσιογράφους που θα αναλάβουν τις πολιτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και δυνατά, ‘ένα μείζον ερώτημα που προκύπτει όμως είναι αν η ΕΡΤ μπορεί να καλύψει τα υψηλά συμβόλαια της αφάν γκατέ των δημοσιογράφων.

Η απάντηση δόθηκε (εμμέσως) από μια ανάρτηση που έκανε ο Κομοτηναίος πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, για τα ποσά που έπαιρναν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προ και μετά μνημονίου. Έγραψε ο κ. Πεταλωτής:

«Τα περί ΕΡΤ δεν με εκπλήσσουν. Πλέον. Μόνον μία απορία θα ήθελα να λύσω. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ, πέραν των άλλων, να δίνει 35άρια και 40άρια μισθούς τον μήνα σε διάφορες φίρμες για να μας ενημερώνουν, κατά το δοκούν άλλων κυρίως.

Βάλαμε αμέσως πλαφόν τις 3.000 ευρώ το μήνα. Μην αντέχοντας την υποβάθμιση έφυγαν. Και γίνανε κάποιοι ορκισμένοι εχθροί μας φυσικά. Βρέθηκαν εργατικοί, αντικειμενικοί, αξιοπρεπείς που δούλεψαν με τους νέους μισθούς. Η απορία μου συνίσταται στο εξής: οι μισθοί από τότε, που η κρίση εκδηλώθηκε, αποκαλύφθηκε το βάθος της, η ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο σαρώνει, πώς κυμαίνονται άραγε;

Η ΕΡΤ μετά το μαύρο, τι δίνει άραγε και κυρίως τι θα δώσει σε όσους θα αντικαταστήσουν τους μέχρι χθες (αν μπορεί να αντικατασταθεί μια Ακριβοπούλου βέβαια …). Αυτά θα μπορούσε να τα ρωτήσει και κάποιος Βουλευτής».

Ένας δημοσιογράφος πρώτη γραμμής μπορεί να φτάσει έως τα 2.500 ευρώ (μεικτά) τον μήνα. Αυτό είναι το ταβάνι και ασφαλώς δεν αφορά σε όλους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Η πλειονότητα αμοίβεται με μισθούς πέριξ των 1000 ευρώ. Οπότε για να δελεαστεί ένα μεγάλο όνομα να κλείσει στην νέα ΕΡΤ που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, θα πρέπει να αναλάβει εκπομπή η οποία θα είναι εξωτερική παραγωγή, καθώς εκεί υπάρχουν κάποια παραθυράκια παραπάνω.

Ακόμα και έτσι όμως με… παραθυράκια και άλλες αλχημείες το ποσό δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 4000 ευρώ το μήνα.

Share it