Search

Κυνηγά με κάθε τρόπο την άνοδο η Καλαμάτα που ετοιμάζει ενστάσεις για την άνοδο Νέστου και Νίκης στην Football League!

Δεν θα συνεδριάσει σήμερα Τρίτη η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ προκειμένου να αποφασίσει για τις δύο ομάδες της Football League, όπως αποκαλύπτει το Sportstnoto.gr!

Έτσι τον γόρδιο δεσμό θα τον κόψει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στο οποίο η Καλαμάτα θα ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιες ομάδες θα καταθέσουν την εγγυητική που απαιτείται για την συμμετοχή τους   στη Football League, δηλαδή τις 30.000 συν τις 5.000 που είναι το παράβολο.

Και βέβαια, οι δύο που δεν θα ανέβουν στην εν λόγω κατηγορία, θα λάβουν από την Ομοσπονδία πίσω τα χρήματά τους. Έτσι λοιπόν Νίκη Βόλου και Νέστος Χρυσούπολης κρίνεται πως δεν έχουν (με τίποτα) αυτά τα χρήματα, τα οποία μπορούν να δώσουν και να εγγυηθούν την παρουσία τους στην λίγκα, μόνο η Μαύρη Θύελλα και ο Αιολικός. Αυτό λογικά θα περάσει μέσα με πέντε ημέρες.

Μάλιστα, έχει και προδεδικασμένο αυτό με την ΑΕ Καραϊσκάκη και την Δόξα Δράμας.

Οι “μελανόλευκοι” θα καταθέσουν επίσης ένσταση για την μη νόμιμη παρουσία της Νίκης Βόλου σε επαγγελματική κατηγορία, καθώς υποβιβάστηκε από την Super League μετά το 2015 , άρα την πιάνει ο νέος νόμος για τα χρέη των ΠΑΕ που δεν παραγράφονται, ότι πλέον και αν γίνει, όσο ονόματα και…. ΑΦΜ και αν αλλάξουν αυτές μετά. Έτσι, υπολογίζεται πως αν η Νίκη Βόλου ανέβει στην Football League αυτομάτως θα χρωστά ξανά 1.500.000 (!) ευρώ, ποσό τρομακτικό για τα δεδομένα της. Αντίθετα η Καλαμάτα είναι 100% καθαρή από χρέη.

Αναλυτικά εδώ η σχετική διάταξη αναφέρει τα εξής:

“4.α. Από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 20162017 και εφεξής, σε περίπτωση που Α.Α.Ε. υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης εξαιτίας υποβιβασμού της ομάδας από την κατώτερη επαγγελματική κατηγορία του αθλήματος ή αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο και εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα Α.Α.Ε. από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο ή, σε περίπτωση συγχώνευσης, από το σωματείο που θα προέλθει ή θα παραμείνει από τη συγχώνευση, τότε η νέα Α.Α.Ε. διαδέχεται την υπό εκκαθάριση Α.Ε.Ε. και υπεισέρχεται ως προς τις υποχρεώσεις στη θέση της υπό εκκαθάριση Α.Ε.Ε, ως εξής:

α) Αυτοδικαίως στο σύνολο των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης,

β) αυτοδικαίως στο ήμισυ των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών (ήτοι οφειλών προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές, γυμναστές και εν γένει προπονητικά επιτελεία, διαμεσολαβητές, διοργανωτές, τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «FIFA», την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών «UEFA» και άλλες Ομοσπονδίες),

γ) στο υπόλοιπο ήμισυ των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών (κατά την προηγούμενη περίπτωση), καθώς και στο σύνολο των μη αγωνιστικών οφειλών προς τρίτους, εάν οι οφειλές αυτές δεν ικανοποιήθηκαν από τα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της υπό εκκαθάριση Α.Ε.Ε. και υπό την προϋπόθεση ότι, έχει ολοκληρωθεί αμετάκλητα η δικαστική διεκδίκηση των απαιτήσεων των τρίτων τόσο προς τον εκκαθαριστή της Α.Ε.Ε. όσο και προς τα πρόσωπα που δημιούργησαν τις οφειλές.

Ως υποχρεώσεις / οφειλές νοούνται εκείνες, των οποίων η γενεσιουργός αιτία ανάγεται σε χρόνο έως και τη θέση της Α.Ε.Ε. σε εκκαθάριση, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων.

Διακοπή παραγραφής, η οποία έχει επέλθει με έγερση αγωγής ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, προβάλλεται και έναντι της νέας Α.Ε.Ε. Για κάθε καταβολή στην οποία προβαίνει η νέα Α.Ε.Ε., κατ` εφαρμογή των οριζομένων στην παρούσα, έχει δικαίωμα αναγωγής κατά της υπό εκκαθάριση Α.Α.Ε. Τα ιδρυτικά αθλητικά σωματεία που κατέλαβαν τη θέση της υποβιβασθείσας Α.Α.Ε. πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, μπορούν να ιδρύσουν νέα Α.Α.Ε. η οποία δεν καθίσταται καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων της υποβιβασθείσας Α.Α.Ε. ανεξαρτήτως της πορείας της εκκαθάρισης.”.

Share it