Search

Ετοιμάζει…σφήνα για τα τηλεοπτικά Ξάνθης και άλλων το OPEN TV!

Το εκπληκτικό ποσοστό 41,5% που κατέγραψαν τα μηχανάκια της τηλεθέασης στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ΠΑΟΚ-Άγιαξ και η μέση ακροαματικότητα 35% στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά και το «ψαλίδι» που θέλει να επιβάλλει η ΕΡΤ στα τηλεοπτικά δικαιώματα, οδηγούν το OPEN στο δρόμο του ποδοσφαίρου, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Live Sport!

Το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη προετοιμάζει από τώρα το τηλεοπτικό του πρόγραμμα για τη νέα περίοδο και με δεδομένο το ότι «έχασε» κάποιες ψυχαγωγικές εκπομπές που του έδιναν τηλεθέαση, οδηγεί τους επιτελείς του να εισηγηθούν στον (κοινό) ιδιοκτήτη, την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών ομάδων, αρχής γενομένης από τον ΠΑΟΚ, που έχει και την μερίδα του λέοντος.

Υπάρχουν, εκτός του ΠΑΟΚ που ακόμη δεν συμφώνησε με κανάλι, ο Άρης, ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, ο ΟΦΗ και η Λαμία που είχαν υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ΕΡΤ, μόνο που η τακτική της νέας Κυβέρνησης οδηγεί σε «ψαλίδι» των συμβολαίων, με αποτέλεσμα μετά τον Παναθηναϊκό που αποχώρησε και πήγε στη NOVA, να ακολουθήσει πιθανότατα και ο Άρης, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαινε στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, αλλά οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν λόγο να μην συζητήσουν και ενδεχομένως να συμφωνήσουν παραχώρηση δικαιωμάτων στο OPEN, εάν η ΕΡΤ επιμείνει στη μείωση.

To κανάλι από την πλευρά του, εξασφαλίζει-εφόσον συμφωνήσει με τις ομάδες της Superleague 1 ένα πολύ καλό τηλεοπτικό «προϊόν», που μπορεί να πουληθεί σε διαφημιστικές εταιρίες, αλλά και να του δώσει υψηλή τηλεθέαση, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, όταν μπορούν να ορισθούν αγώνες αυτών των ομάδων, που θα συμφωνήσουν με τοOPEN.

Ο ΠΑΟΚ αποτελεί την πιο «εμπορική» ομάδα από όλες και μπορεί να προσδώσει μεγάλη τηλεθέαση πανελλαδικά, ενώ η συμμετοχή τόσων ομάδων στο «τηλεοπτικό μπουκέτο», μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο OPEN για την δημιουργία αθλητικών εκπομπών, pregame καιpostgame στο τριήμερο των αθλητικών μεταδόσεων και έναν επιπλέον λόγο στους τηλεθεατές να επιλέξουν το κανάλι, το οποίο με αυτό τον τρόπο θα ανεβάσει και τον μέσο όρο τηλεθέασης.

Μέσα σε αυτό το σκεπτικό υπάρχει και η Superleague 2, που επίσης περιμένει την ΕΡΤ για να μάθουν οι ομάδες εάν θα πάρουν λεφτά.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλώντας στην LiveSport, χτες το βράδυ, είπε: «Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών προϋποθέτει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την δεύτερη λίγκα. Περιμένουμε την ΕΡΤ για να υλοποιήσει όσα έχουμε συμφωνήσει και η πρώτη πρόταση μείωσης που μας έγινε ήταν από τις 800.000 ευρώ για κάθε ομάδα που είχε υποσχεθεί ο κ Βασιλειάδης στις 360.000 και την απορρίψαμε. Εάν το OPEN κάνει καλύτερη πρόταση και δεν έχουμε την αντίστοιχη της ΕΡΤ, φυσικά και θα το σκεφθούμε να μπούμε σε αυτό το κανάλι, αλλά καμία ομάδα δεν μπορεί να πάει μόνη της σε κανάλι, βλέπετε τι συμβαίνει με ΠΑΣ Γιάννενα και Απόλλωνα…»

Η πρόταση προς την δεύτερη Λίγκα από το OPEN ενδεχομένως θα έρθει… δεύτερη, αφού αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης εάν θα κάνει «μπάσιμο» στο ποδόσφαιρο μέσω του τηλεοπτικού του καναλιού στηSuperleague 1, διεκδικώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα, εκτός του ΠΑΟΚ και των Ατρόμητου, Ξάνθης, ΟΦΗ, Παναιτωλικού, Λαμίας.

Οι συζητήσεις πάντως, θα γίνουν μετά το ματς Άγιαξ-ΠΑΟΚ, γιατί τώρα, μόνο αυτόν ενδιαφέρει τον Σαββίδη…

Share it