Search

Κληρώνει την Δευτέρα για το Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης! Οι ομάδες που μετέχουν και ο τρόπος διεξαγωγής

Με την συμμετοχή 19 ομάδων θα διεξαχθεί το φετινό Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 12 Αυγούστου στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης

Στην Α’ φάση, αυτή των ομίλων δηλαδή, μπαίνουν οι 3 της Γ’ Εθνικής οι 14 της Α’ κατηγορίας οπού η συμμετοχή είναι υποχρεωτική ενώ απο Β’ και Γ’ οπού η συμμετοχή ήταν κατά βούληση δήλωσαν δύο ομάδες οι Δόξα Σταυρούπολης και Κένταυρος Ξάνθης. Έτσι οι 19 ομάδες χωρίζονται σε 4 ομίλους οπού θα έχουμε 3 ομίλους με 5 ομάδες και 1 με 4 ομάδες, απο τις οποίες την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πάρουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Όσον αφορά τα γκρούπ δυναμικότητας οι Άρης Αβάτου, Ασπίδα Ξάνθης(λόγω της συμμετοχής της πέρσι στην Γ’ Εθνική), Ηρακλής Ζυγού(ως πρωταθλητής Α’ ΕΠΣ Ξάνθης) και Ορφέας Ξάνθης μπαίνουν στο 1ο γκρούπ ενώ οι υπόλοιπες 15 ομάδες χωρίζονται μετά απο κλήρωση που θα γίνει στα υπόλοιπα 4 γκρούπ δυναμικότητας. Να σημειώσουμε εδώ πως θα γίνουν 5 αγωνιστικές στους ομίλους των 5 ομάδων και 3 σε αυτών των 4, με τα παιχνίδια να είναι ουσιαστικά μονά μεταξύ των ομάδων με τον γηπεδούχο να καθορίζεται στην κλήρωση της Δευτέρας.

Η πρεμιέρα των ομίλων είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 24-25 Αυγούστου, η 2η αγωνιστική  για 28-29 Αυγούστου, η 3η αγωνιστική 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου, η 4 & 5 Σεπτεμβρίου ενώ η 5η αγωνιστική το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου.

Στην προημιτελική φάση οι ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις των ομίλων θα κληρωθούν με τους δεύτερους των ομίλων σε διπλούς αγώνες. Διπλοί θα είναι και οι ημιτελικοί αγώνες, ενώ ο μεγάλος τελικός έχει οριστεί απο την ΕΠΣ Ξάνθης να διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η ΕΠΣ Ξάνθης αποφάσισε στα παιχνίδια της Α’ φάσης του θεσμού τα έξοδα διαιτησίας να είναι μειωμένα κατά 50%

Οι 19 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο φετινό Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης ειναι οι:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Α’ ΕΠΣ)

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ(Α’ ΕΠΣ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ(Α’ ΕΠΣ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Α’ ΕΠΣ)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Γ’ ΕΘΝΙΚΗ)

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Α’ ΕΠΣ)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Α’ ΕΠΣ)

ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ(Α’ ΕΠΣ)

ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ(Β’ ΕΠΣ)

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΗΣΕΑΣ(Α’ ΕΠΣ)

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ(Α’ ΕΠΣ)

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ(Α’ ΕΠΣ)

ΚΕΝΤΗΤΗ(Α’ ΕΠΣ)

ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ(Α’ ΕΠΣ)

Μ.Α.Ο. ΚΕΝΤΑΡΟΥ(Β’ ΕΠΣ)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ)

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ(Α’ ΕΠΣ)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ(Α’ ΕΠΣ)

Share it