Search

Με σκόρερ Μάνταλο το μεγάλο διπλό της ΑΕΚ στην Ρουμανία! Όρθιος στην Βαρσοβία ο Ατρόμητος, βαριά ήττα για Άρη!

Με τον Κομοτηναίο αρχηγό της, Πέτρο Μάνταλο να ανοίγει το δρόμο με κεφαλιά η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια απο την Ρουμανία επικρατώντας με 2-0 της Κραϊόβα παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Με Γούτα, Ρισβάνη και Μέγιερι σε τρομερή μέρα ο Ατρόμητος έφυγε με 0-0 απο την Πολωνία και πλέον στο Περιστέρι θα παλέψει για την πρόκριση απέναντι στην Λέγκια. Αντιθέτως ο Άρης γνώρισε αναπάντεχα βαριά ήττα με 3-0 στην Νορβηγία απο την Μόλντε.

Η «Ένωση» με δύο πανέμορφα γκολ κατέβαλλε την αντίσταση των Ρουμάνων. Αρχικά, ο Πέτρος Μάνταλος με εξαιρετική κεφαλιά στο 59′ άνοιξε το σκορ έπειτα από σέντρα πάρε-βάλε του Λιβάγια. Στο 85′ ο Κροάτης πήρε το «όπλο» του και με σουτ-βολίδα «τελείωσε» την υπόθεση πρόκριση.

Κακός  Άρης ψάχνει “θαύμα”

Οι Θεσσαλονικείς ήταν απρόσεκτοι και είχαν κάκιστη αμυντική συμπεριφορά, οι Νορβηγοί εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών του -τιμωρημένου- Σάββα Παντελίδη και με το 3-0 βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκρισή τους στα πλέι οφ του Europa League.  Ο Έικρεμ στο 27ο λεπτό μετά από εξαιρετική συνεργασία των συμπαικτών του, εκτέλεσε τον Κουέστα για το 1-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο πορτιέρε του Άρη έκανε τραγικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γράψουν το 2-0 με τον Χέσταντ! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Έλινγκσεν στο 88ο λεπτό με μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να του στρώνεται από κακή απομάκρυνση των φιλοξενούμενων.  Με δέκα παίκτες από το 63ο λεπτό ο Άρης λόγω σωστής αποβολής του Βέλεθ, με τον Ισπανό στόπερ να τραυματίζεται κιόλας στον οπίσθιο μηριαίο. Πλέον, ο Άρης ψάχνει ένα… θαύμα και μια τέλεια εμφάνιση στον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα για να πάρει την πρόκριση, η οποία πλέον είναι αρκετά μακριά!

Όρθιος και φουλ για play offs ο Ατρόμητος

Οι παθιασμένοι «κυανόλευκοι» άντεξαν στην πίεση της ανώτερης Λέγκια (δύο δοκάρια) και πάνε στη ρεβάνς του Περιστερίου με προίκα το… ύπουλο 0-0.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν λύγισε στην πίεση της ανώτερης, Λέγκια, φεύγοντας με το θετικό, αλλά και επικίνδυνο 0-0 από τη Βαρσοβία, το οποίο πήρε ως προίκα για τη ρεβάνς της Τετάρτης (14/08, 19:00), δείχνοντας ικανή να σφραγίσει στο Περιστέρι πρόκριση στα play offs του Europa League. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι «στρίμωξαν» στην περιοχή τους τους «κυανόλευκους», που απείλησαν ελάχιστα και μάλιστα είχαν δύο δοκάρια με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ. Με τον Νοβίκοβας (50’) και τον Καρλίτος (74’) να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι, που ήταν εξαιρετικός και κράτησε όρθιους τους φιλοξενούμενους σε αρκετές περιπτώσεις. Μαζί με τον παθιασμένο, Ρισβάνη, ήταν οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων.

Share it