Search

Με Βαρσαμίδη βασικό η φιλική ισοπαλία της Παναχαϊκής με Αστέρα Τρίπολης

Πραγματοποιώντας μία αρκετά καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν αντίπαλο της Super League όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Παναχαϊκή αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 στο φιλικό που διεξήχθη στο “Θ. Κολοκοτρώνης”, με τον Εβρίτη Στέφανο Βαρσαμίδη για ακόμη ένα ματς να ξεκινά βασικός και να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία.

Οι “κοκκινόμαυροι” του Zvezdan Milosevic στο πρώτο φιλικό επί Ελληνικού εδάφους, έδειξαν κάποια από τα καλά στοιχεία που είχαν βγάλει και στις φιλικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία και Βέλγιο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο βαθμός δυσκολίας στο φιλικό με τον Αστέρα ήταν εξίσου υψηλός, καθώς οι Αρκάδες στα τέλη του μήνα ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Super League και επομένως είναι σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας.

Η Παναχαϊκή ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 9ο λεπτό. Ο Μαυριάς βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με αρκετό χώρο μπροστά του. Έκανε την κούρσα και πλησίασε απέναντι από τον πορτιέρο Τσιφτσή, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδιωξε εντυπωσιακά με το πόδι. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αστέρα να απαντήσει. Ο Τζίμας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι του Σούλη.  Στο 13ο λεπτό, η Παναχαϊκή είχε και πάλι την στιγμή της. Ο Κοτσώνης έπειτα από φάουλ, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στην περιοχή του Αστέρα, έκανε την κεφαλιά και ο Τσιφτσής με υπερένταση απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει προς τα δίχτυα.  Στο 23ο λεπτό ο Σούλης υποχρεώθηκε σε εξαιρετική απόκρουση σε δυνατή κεφαλιά του Ιγκλέσιας, ενώ στο 39ο λεπτό και πάλι ο αρχηγός της Παναχαϊκής απομάκρυνε σωτήρια το δύσκολο σουτ του Κρέσπι. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-0 για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την “κοκκινόμαυρη” ομάδα να δουλεύει κυρίως στο αμυντικό κομμάτι με προσανατολισμό να κλείσει όλους τους χώρους στον Αστέρα. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό το έκανε. Στο 63ο λεπτό ο Milosevic έκανε μαζικές αλλαγές βάζοντας αρκετούς νεαρούς στο παιχνίδι, ενώ στο 71′ ο Φερνάντεζ είχε δοκάρι για τον Αστέρα.  Στο 74ο λεπτό ήρθε το γκολ για την Παναχαϊκή. Ο Πολίμος μετά από πολύ όμορφη κούρσα από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο τερματοφύλακας Μιχαήλ δεν υπολόγισε σωστά και από το λάθος του επωφελήθηκε ο επερχόμενος Αντωνακόπουλος που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1. Σε μία στιγμή αδράνειας λίγο πριν το φινάλε και συγκεκριμένα στο 88′ ο Τασουλής που βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-1.  Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο έχοντας θετικό πρόσημο για την Παναχαϊκή και την αγωνιστική της εικόνα.

Συνθέσεις: 

Αστέρας Τρίπολης (Χιμένεθ): Τσιφτσής (46′ Μιχαήλ), Άνχελ (62′ Τασουλής), Ματρικάρντι, Αντζουλάς (46′ Χριστόπουλος), Βλάχος (62′ Παναγιώτου), Μπέλοκ (73′ Τερεζίου), Μπόρχα Φερνάντεθ (72′ Καπίγια), Ιγκλέσιας (46′ Βαλιέντε), Μαρκ Φερνάντεθ (46′ Δουβίκας), Τζίμας, Κρέσπι (84′ Αλάγκμπε)

Παναχαϊκή (Z. Milosevic): Σούλης (46′ Atanackovic), Πολίμος, Σταμόπουλος (63′ Βασιλικόπουλος), Κοτσώνης (63′ Πατάπης), Τσελεπίδης, Παπατόλιος (63′ Μουστακόπουλος), Μαυρίας (63′ Πατρώνης), Σιατραβάνης, Μωραΐτης (63′ Αντωνακόπουλος), Βαρσαμίδης (46′ Coll), Κυνηγόπουλος (63′ Μασούρας).

Share it