Search

Σε ανοδική πορεία το Μπάντμιντον και το Παραμπάντμιντον της Κομοτηνής!

Σταθερά ανοδικό είναι το άθλημα του μπάντμιντον στην Κομοτηνή αλλά και πανελλαδικά. Τοπικά, μέσα από τον ΑΣ Δημοκρίτειο στο μπάντμιντον και τον Ηρόδικο στο παραμπάντμιντον περί των 100 είναι όσοι ασχολούνται με το άθλημα. Υπάρχουν, όπως αναφέρει και ο Χρόνος, αθλούμενοι στο φάσμα του αυτισμού που προπονούνται μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές ενταγμένοι κανονικά στα τμήματα, κάτι που αποτελεί μία σημαντική «προσθήκη» στις υπηρεσίες των τμημάτων μπάντμιντον της Κομοτηνής.

Αυξημένες οι συμμετοχές στις εγχώριες διοργανώσεις
Σύμφωνα με τον προπονητή του συλλόγου Μπάμπη Ιορδάνου οι αθλητές του ΑΣ Δημοκρίτειο φέτος συμμετείχαν σχεδόν σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα από την Πελοπόννησο έως και την Βόρεια Ελλάδα, σε περισσότερους αγώνες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή αγωνιστική περίοδο. «Στους πανελλήνιους αγώνες είχαμε μαζική συμμετοχή, ενώ στις κατηγορίες κάτω των 11 και 13 ετών είχαμε και κατακτήσεις μεταλλίων», ενημέρωσε. Όσον αφορά στους περιφερειακούς αγώνες Θράκης ο ΑΣ Δημοκρίτειο πρωταγωνίστησε με αρκετά μετάλλια και διακρίσεις, ακόμη και αθλούμενων που ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι σε αγώνες χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Για την επόμενη χρονιά στόχος του συλλόγου είναι να φέρει κάποιο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Κομοτηνή.

Στο εξωτερικό η φετινή αυλαία
Η φετινή αγωνιστική αυλαία «έπεσε» στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας, όπου ο σύλλογος είχε παρουσία στο διεθνές τουρνουά κάτω των 13 και 15 ετών. Στους αγώνες η ομάδα της Κομοτηνής συμμετείχε με τρεις αθλητές: Τον Νίκο Τζεβελεκίδη που μπήκε στα προημιτελικά τόσο στο απλό όσο και στο διπλό, τον Ανδρέα Ιορδάνου που με την συμπαίκτρια του Μαρία Κασάπη μπήκαν επίσης στους 8 στο μικτό όπου έχασαν οριακά το μετάλλιο αφού ηττήθηκαν με 21-13 και 21-18. Η Μαρία Κασάπη επίσης μπήκε στην οκτάδα και στο διπλό κοριτσιών.

Συνολικά, φέτος, ο σύλλογος συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά Θεσσαλονίκης με τέσσερις αθλητές, καθώς και στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου με έναν αθλητή, πλην του διεθνούς τουρνουά στο Χάσκοβο που αναφέρθηκε πιο πάνω. Σύμφωνα με τον κο Ιορδάνου αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των αθλητών που «θέλουν να απολαύουν την διεθνή εμπειρία, που τους βοηθάει στους εγχώριους αγώνες, κι επίσης βοηθάει πάρα πολύ στην διαμόρφωση αθλητικού χαρακτήρα». Επίσης, οι βετεράνοι του συλλόγου συμμετείχαν σε τουρνουά στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία.

Ανοδικό και το παραμπάντμιντον
Ανοδική είναι η τάση και για το παραμπάντμιντον. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος, το δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα παραμπάντιντον έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, με την βοήθεια του Ηρόδικου και του Δήμου Κομοτηνής. Οι αθλητές του Ηρόδικου που ασχολούνται με το παραμπάντμιντον ανέβηκαν σε αρκετά βάθρα. Στην ανάπτυξη του αθλήματος βοηθούν και φοιτητές ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι φοιτητές βοηθούν επίσης και τους αθλητές στο φάσμα του αυτισμού, που βέβαια είναι ενταγμένοι στα κανονικά τμήματα.

Τέλος, αναφορικά με το παραμπάντμιντον που στο Τόκιο εντάχθηκε στη λίστα των επίσημων αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων, ο Ηρόδικος φέτος είχε και την πρώτη του διεθνή νίκη, η οποία ήρθε σε πρόσφατο αγώνα που έλαβε χώρα στην Ιρλανδία.

Share it