Search

Το πιο λογικό σενάριο στο 1.90

Σαρωτική η Μπενφίκα στο πορτογαλικό Σούπερ Καπ, διέλυσε με 5-0 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έστειλε μήνυμα για την φετινή σεζόν και βέβαια πλήρωσε έναν άσο σε απόδοση διπλασιασμού!

Γράφει ο Λάμπρος Λυριτζής στο bet-hoven.net

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον ΠΑΟΚ. Η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου, κάνοντας το ντάμπλ και όντας αήττητος στο πρωτάθλημα! Το επόμενο βήμα για έναν σύλλογο που προοδεύει με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δυστυχώς βέβαια για τον Δικέφαλο του Βορρά αλλά και για όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ελλάδος, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χάσει πολλούς βαθμούς τα τελευταία χρόνια και το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών έχουν μετατρέψει την πρόκριση στους ομίλους σε πολύ δύσκολη αποστολή. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης μάλιστα είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Άγιαξ και οι πιθανότητες πρόκρισης στα play offs έχουν μειωθεί σημαντικά. Τίποτα ωστόσο δεν έχει κριθεί πριν την σέντρα των δύο αγώνων.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος γνωρίζει πως θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την δυναμική της Τούμπας αφού η ρεβάνς στο Άμστερνταμ θα είναι περισσότερο απαιτητική. Είναι σίγουρα μείον για τους γηπεδούχους το γεγονός ότι δεν έχουν δώσει ακόμα επίσημο αγώνα αλλά τουλάχιστον είχαν πολύ καλή εικόνα στα φιλικά παιχνίδια. Οι νίκες επί των Κλουζ, Σιντ Τρούιντεν, Άντερλεχτ και Φορτούνα Σιτάρντ έδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ πορεύεται στον σωστό δρόμο υπό τις οδηγίες του Άμπελ Φερέιρα και απλά χρειάζεται χρόνος ώστε να ενσωματωθούν κάποιοι νέοι παίκτες και να παρουσιαστεί η ομάδα στο 100% των δυνατοτήτων της.

Ο Άγιαξ φαντάζει δύσκολο να πραγματοποιήσει φέτος πορεία ανάλογη με την περσινή, ωστόσο πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους που έχει ως ελάχιστο ευρωπαϊκό στόχο την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκίνησε την σεζόν με την κατάκτηση του ολλανδικού Σούπερ Καπ απέναντι στην PSV και το περασμένο Σάββατο ήρθε ισόπαλος 2-2 στην έδρα της Φίτεσε στην πρεμιέρα της Eredivisie. Όπως συνηθίζει, πούλησε σημαντικούς παίκτες και έβαλε στα ταμεία του πολλά εκατομμύρια ευρώ, έφερε νέα ταλέντα, προώθησε από τις ακαδημίες νέα πρόσωπα και θέλει να πρωταγωνιστήσει με την ίδια φιλοσοφία και υπό τις οδηγίες του Τεν Χαχ.

Ο ΠΑΟΚ είναι σταθερά πιο δυνατός μπροστά στο κοινό του και παρουσίασε ευχέρεια στο σκοράρισμα στους φιλικούς αγώνες. Ο Άγιαξ έχει πάντοτε επιθετική τακτική και θα επιδιώξει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα. Δεν είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλά γκολ, αλλά έστω ένα για κάθε ομάδα είναι το πιο λογικό σενάριο.

Share it