Search

Μεταγραφικό φινάλε με Εντουάρντο ρίχνει η Ξάνθη!

Επιμένει στην Πορτογαλική αγορά η Ξάνθη που είναι μια ανάσα απο την ολοκλήρωση της 13ης μεταγραφής της, αποκτώντας με την μορφή δανεισμού απο την Μπράγκα τον Eduardo Antônio Machado Teixeira όπως είναι το πλήρες όνομα του.

Ο γεννημένος στην Φορταλέζα στις 7 Ιουνίου του 1993 αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός, αγωνίζεται τόσο ως οκταροδεκάρο αλλά και ως δεξί χαφ, προέρχεται απο μια μέτρια σαιζόν στην Μπράγκα υπό τις οδηγίες του νυν τεχνικού του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα ο οποίος παρότι εισηγήθηκε την απόκτηση του απο την Εστορίλ έναντι μάλιστα 1,2 εκατομυρρίων τον χρησιμοποίησε μόλις σε 10 ματς. Με τον Εντουάρντο να αγωνίζεται συνολικά 335 λεπτά έχοντας δύο ασίστ.

Ο Βραζιλιάνος χαφ είναι παιδί των Ακαδημιών της Φορταλέζα, ενώ  έχει φορέσει την φανέλα των Φλουμινένσε, Σεάρα Τζόνβιλ, Μπαία, Αμέρικα όλες με την μορφή δανεισμού απο την “Φλου”, ενώ δανεικός έκανε και το πρώτο Ευρωπαϊκό ταξίδι για την Εστορίλ. Εκεί κάνει μια εξαιρετική σαιζόν μετρώντας 34 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 1φορά και δώσει 2 ασίστ, κάνοντας τους Πορτογάλους να κινηθούν για την απόκτηση του.

Και η δεύτερη του χρονιά στον Πορτογαλικό σύλλογο ήταν γεμάτη, έχοντας 32 συμμετοχές στις οποίες είχε 2 γκολ και 3 ασίστ, αναγκάζοντας την Μπράγκα να βγάλει απο τα ταμία της το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων για να τον κάνει δικό της.

Τα στατιστικά του Εντουάρντο ανά ομάδα όπως τα καταγραφεί το transfermarkt.com

Share it