Search

2/2 για τις Ελληνικές ομάδες! Ιστορική πρόκριση ο Άρης, δεύτερη νίκη ο Ατρόμητος!

Κερδίζοντας αμφότεροι στους επαναληπτικούς, Άρης και Ατρόμητος κατάφεραν να προκριθούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο σύνολο των δύο αγώνων και πήρε μία σπουδαία πρόκριση, καθώς επικράτησε 1-0 της ΑΕ Λεμεσού στο γήπεδο της Λάρνακας και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, πήρε το εισιτήριο για τον για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη νορβηγική Μόλντε.

Το “χρυσό” γκολ της ομάδας του Σάββα Παντελίδη σημείωσε ο Νικολά Ντιγκινί στο 14ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ η ΑΕΛ είχε δοκάρι με τον Νιλς Τεϊσέιρα στο 38′ και έμεινε με 10 παίκτες στο 83′ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπορίς Γκοντάλ.

Οι περιστεριώτες από την άλλη άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν στην επόμενη φάση του Europa League μετά την επικράτηση τους για δεύτερη φορά επί της Ντουνάιτσκα Στρέντα με 3-2.

Ο Ατρόμητος αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο για μισή ώρα και κάκιστο για είκοσι λεπτά νίκησε την αντίπαλο του έχοντας ως σωτήρα τον Ρισβάνη, πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του, έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Λέγκια.

Μάλιστα αν η ομάδα του Περιστερίου αποκλείσει τους Πολωνούς τότε ότι και αν συμβεί στα play off θα είναι στους ισχυρούς και θα περιμένει μια ευνοϊκή κλήρωση.

Το σκορ άνοιξε στο 22′ ο Κατράνης, ενώ εφτά λεπτά αργότερα ο Μανούσος με πέναλτι έκανε το 2-0. Η Ντουνάισκα αφού μείωσε σε 2-1 με τον Ραμίρες στο 53′, ισοφάρισε με τον Καλμάρ στο 72′, όμως ο Ατρόμητος πήρε τελικά την νίκη με 3-2 χάρις στο τέρμα του Ρισβάνη στο 76′.

Photo Credits: Eurokinissi

Share it