Search

Νίκη με +8 κόντρα στην Σερβία και πρόκριση στα ημιτελικά για την Εθνική Μπάσκετ με Αμαξίδιο!

Σπουδαία νίκη με 61-53 κόντρα στην Σερβία κατέκτησε η Εθνική Μπάσκετ με Αμαξίδιο στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Division C) που διεξάγεται στην Σόφια.

Η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει την χθεσινή ήττα και πραγματοποιώντας άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση, κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει την Σερβία αλλά και να καλύψει την διαφορά των 7 πόντων με την οποία έχασε από την Ιρλανδία, εξασφαλίζοντας έτσι από σήμερα την πρόκριση στα ημιτελικά.

Με ηγέτη τον Μακρή, πολύ καλό επιθετικά τον Μαρτσάκη, χρησιμότατο τον Τσαπανίδη, αλλά και με τρομερή διάθεση στην άμυνα από τον Τσαουσίδη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στη νίκη.

Άνθρωπος του αγώνα αναδείχθηκε ο Ράσσα, που πέτυχε το… νικητήριο (ως προς τη διαφορά) καλάθι στην εκπνοή του αγώνα, μετά από ασίστ του πολύ καλού Κοντογιάννη.

Η τελική κατάταξη στον όμιλο της Εθνικής θα προκύψει από το αυριανό ματς μεταξύ της Σερβίας και της Ιρλανδίας, στο οποίο η γαλανόλευκη θέλει νίκη της πρώτης έως 8 πόντους για να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της.

Αν αυτό συμβεί τότε η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής στις 20:00. Ειδάλως θα αγωνιστεί την ίδια μέρα στον πρώτο ημιτελικό στις 17:45.

Να σημειώσουμε πως ο ημιτελικός έχει χαρακτήρα τελικού, καθώς με νίκη-πρόκριση στον τελικό του τουρνουά, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί εκεί, θα εξασφαλιστεί και η άνοδος στην Division B.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 30-22, 42-37, 61-53.
ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Τσαουσίδης, Ράσσα 7, Χαλδαίος, Στυλιανακάκης, Φιλίππου, Μακρής 24, Τσαπανίδης 10 (1), Μαρτσάκης 14, Κοντογιάννης 5, Χαμάντι 1.
ΣΕΡΒΙΑ (Πάγιεβιτς): Λίκιτς, Φάκιτς 23 (1), Βέζμαρ, Σίρκοβιτς 11, Γιοβάνοβιτς, Στάνκοβιτς 4, Μπάνιακ 6, Μακσίμοβιτς, Γκρούγιτς 8.

Share it