Search

Εύκολη τεσσάρα επί της Βικτόρια και πλέον κοιτάει Μπασάκσεχιρ ο Ολυμπιακός!

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Βικτόρια Πλζεν και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτα αγώνα, προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League., βάζοντας ταυτόχρονα στα ταμεία του τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι επέβαλαν την κυριαρχία τους από την αρχή δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους Τσέχους και με τέσσερα τέρματα στο δεύτερο μέρος, ξέσπασαν και έφτασαν σε μια εύκολη νίκη-πρόκριση. Η Ελληνική ομάδα μπήκε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι στο πρώτο τέταρτο, έχοντας δοκάρι με τον Γκιγιέρμε στο πρώτο λεπτό και άλλες τελικές με τους Γκερέρο, Ποντένσε και Μασούρα, που δεν βρήκαν στόχο.

Οι Τσέχοι μετά την ανυπόφορη πίεση στις αρχές του ματς, προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον αγώνα, σημειώνοντας την πιο αξόλογη στιγμή τους στο ματς στο 24′ με το σουτ του Χροσόβσκι που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Το πρώτο μέρος έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι συντριπτική κατοχή μπάλας, με τον Σεμέντο να καθαρίζει στην άμυνα μαζί με τον Μεριά, τον Μπουχαλάκη να βοηθά σε άμυνα και επίθεση, τον Γκιγιέρμε να είναι και πάλι ο κορυφαίος του γηπέδου, τους Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα να είναι άριστοι ανασταλτικά, τον επίσης πολύ καλό Βαλμπουενά να προσπαθεί να συνεργαστεί στα πλάγια με Ποντένσε και Μασούρα και τον Γκερέρο να περιμένει μια καλή ευκαιρία προκειμένου να σκοράρει, όπως και τελικά, αργότερα, έκανε.

Ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ, κάτι που τελικά συνέβη στο 51′, όταν από κόρνερ του Βαλμπουενά, που απόντος του Φορτούνη έχει αναλάβει τα στημένα, ο Γκιγιέρμε με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο επόμενο πεντάλεπτο οι Τσέχοι ανοίχτηκαν να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης, βρίσκοντας μερικούς κενούς χώρους, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μετά την είσοδο του Καμαρά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 70′ η Ελληνική ομάδα βγήκε στην αντεπίθεση, ο Γκερέρο, που όπως φάνηκε και στα φιλικά έχει ανεβάσει την απόδοσή του, χόρεψε τον στόπερ της Πλζεν και με το μυτάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, καθαρίζοντας την υπόθεση πρόκριση. Τρία λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Μασούρα, η κεφαλιά του Γκιγιέρμε κόντραρε στον Ρέζνικ και έγινε το 3-0, ενώ στο 82′ και πάλι από κόρνερ του Μασούρα και αδράνεια της άμυνας των Τσέχων να απομακρύνει, ο Σεμέντο με κοντινή προβολή έγραψε το 4-0.

Η Βικτόρια Πλζεν δεν είχε φανεί απειλητική από το πρώτο ακόμα ματς στην Τσεχία και τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού και σίγουρα ο κόουτς Βρμπα θα το σκεφτεί πολύ καλά πριν ξαναδηλώσει πως θεωρεί τον Ολυμπιακό ομάδα επιπέδου..Ρόζενμποργκ. Πλέον οι ερυθρόλευκοι στρέφονται στο επόμενο εμπόδιο της Ιστάνμπουλ Μπασάκσεχιρ, ευελπιστώντας να αποκλείσουν και τους Τούρκους, οι οποίοι δεν είναι Πλζεν, προκειμένου να προκριθούν στα play-off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Να σημεώσουμε επίσης πως ο Ολυμπιακός με αυτή του την πρόκριση, έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66΄Καμαρά), Γκερέρο (80′ Ελ Αραμπί).

ΒΙΚΤΟΡΤΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Χρούτσκα, Ρέζνικ, Πέρνικα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (79′ Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (56′ Κόβαριτς), Κόπιτς, Μίχαλικ (73′ Χόρι), Κρμέντσικ.

Photo credits: Eurokinissi

Share it