Search

Με Βαρσαμίδη βασικό η νίκη της Παναχαϊκής επί της Ντε Γκράαφτσαπ!

Με τον Εβρίτη Στέφανο Βαρσαμίδη να αγωνίζεται βασικός, έχοντας εξαιρετική εμφάνιση, η Παναχαϊκή επικράτησε με 1-0 της Ολλανδικής Ντε Γκράαφτσαπ στο τελευταίο φιλικό των “κοκκινόμαυρων” επί Ολλναδικού εδάφους

Μπροστά σε αρκετό κόσμο, φιλάθλους της Ντε Γκράαφτσαπ, η ομάδα του Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς, μπήκε από το πρώτο λεπτό με προσανατολισμό να κρατήσει με άνεση το μηδέν κάτι που σε γενικές γραμμές κατάφερε σχετικά εύκολα και φυσικά να πιέσει ψηλά κάτι που ζητά ο τεχνικός της ομάδας από το πρώτο φιλικό. Σε μία τέτοια στιγμή, υψηλής πίεσης στην αντίπαλη άμυνα, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής έκλεψαν την μπάλα. Τελικός αποδέκτης ήταν ο Μωραΐτης, ο οποίος έκανε την ενέργεια μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε κερδίζοντας πέναλτι. Το χρονόμετρο έδειχνε το 8′ και ο επιθετικός της ομάδας μας ανέλαβε την εκτέλεση η οποία ήταν εύστοχη και έγραψε το 0-1.

Μετά το γκολ της Πατρινής ομάδας, οι τυπικά γηπεδούχοι έψαξαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η άμυνα της Παναχαϊκής και ο τερματοφύλακας Καπούταγλης αντέδρασαν σωστά όταν έπρεπε αποτρέποντας κάποιο γκολ. Στο 42′ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία της Παναχαϊκής για να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Μαυριάς με εντυπωσιακή ενέργεια, μπήκε στην περιοχή της Ντε Γκράαφτσαπ, έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα έδειχνε να έχει τροχιά προς τα δίχτυα, ωστόσο ο Μωραΐτης έκανε την προβολή, την έστειλε στα δίχτυα, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία του ακυρώνοντας το γκολ ως οφσάιντ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους δεν άλλαξαν πολλά, αλλά η Παναχαϊκή έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τσελεπίδης έπειτα από κόρνερ έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος είχε πορεία προς την εστία και κάπου εκεί ο Μωραΐτης έκανε την κοντινή προβολή με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Επόμενη μεγάλη στιγμή για την Παναχαϊκή, ήταν στο 73′. Ο Σκωτζέζος Άντερσον βρήκε χώρο από τα δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή, δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ξυστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Υπήρξαν κάποιες στιγμές που η Ντε Γκράαφτσαπ πίεσε στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Σούλης που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι δήλωσε “παρών” όταν χρειάστηκε. Προς στο τέλος του αγώνα, οι “κοκκινόμαυροι” βγήκαν δύο φορές με προϋποθέσεις σε κόντρα επίθεση, με Βασιλικόπουλο και Μουστακόπουλο, ωστόσο αμφότεροι δεν είχαν σωστές επιλογές στην τελική ενέργεια.

Η σύνθεση της Παναχαϊκής: Καπούταγλης (60′ Σούλης), Πολίμος (64′ Πατάπης), Σταμόπουλος, Κοτσώνης, Τσελεπίδης, Παπατόλιος, Anderson (77′ Πατρώνης), Μαυριάς (72′ Μασούρας), Κυνηγόπουλος (75′ Βασιλικόπουλος), Βαρσαμίδης (60′ Μουστακόπουλος), Μωραΐτης (60′ Danilo).

Share it