Search

Στον “αέρα” τα τηλεοπτικά Ξάνθης και άλλων ΠΑΕ με την Κυβέρνηση να μην θέλει τα δικαιώματα της Super League στην ΕΡΤ!

Αλλαγή σκηνικού στα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη Super League 1 με τις ομάδες που έχουν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στην ΕΡΤ να κινδυνεύουν να μείνουν “άστεγες”, αφού πρόθεση της κυβέρνησης είναι να απογαλακτιστεί πλήρως από τη Super League προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Livesport η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ρίξει το κόστος της ΕΡΤ και να βγάλει από πάνω της προγράμματα τα οποία βαραίνουν την λειτουργία της.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασίσει να διοχετεύσει όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Super League 1 σε συνδρομητικούς σταθμούς, στο μοτίβο το οποίο υπήρχε και επί… εποχής κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.  Με αυτό ως πρόθεση τίθεται ζήτημα για πολλές ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση, αλλά και τα χρήματα τα οποία θα έχουν να λάβουν από τα δικαιώματα τα οποία είναι αρκετά πιθανό να είναι λιγότερα.

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν το συνδρομητικό κανάλι επιθυμεί να επιστρέψει το καθεστώς που ίσχυε μέχρι και πριν δύο χρόνια όταν και υπήρχε κεντρική διαχείριση. Το πρόγραμμα της NOVA δεν είναι πλέον ελκυστικό για νέους συνδρομητές και θα έφερνε νέους συνδρομητές αν αποκτούσε τα δικαιώματα και των 14 ομάδων. Τη νέα σεζόν, βεβαίως, θα υπάρχει ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο. Ο τίτλος θα κριθεί στα πλέι οφ και άρα θα υπάρξουν περισσότερα ντέρμπι αφού όλες οι μεγάλες ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες τέσσερις φορές μέσα στη σεζόν αντί για δύο.

Βέβαια, το θέμα είναι κατά πόσον το συνδρομητικό κανάλι μπορεί να καλύψει το συμβόλαιο των πέντε ομάδων που με τα σημερινά δεδομένα είναι στην ΕΡΤ. Ο λόγος για Ξάνθη, Άρη,  Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Λαμία.

Share it